Daca consumi magiun de fructe, atunci e sanatos (nu contine zahar adaugat sau conservanti).
La fek, si mierea de albine este sanatoasa.
Evident, ambele trebuie consumate cu masura.
Mierea de albine e sanatoasa doar in teorie.Multi producatori o inmultesc cu alte substante.
https://www.digi24.ro/......ta-2294705
Sunt si romani care procedeaza asa, ba chiar mai si tin borcanele alea in soare zile intregi.Cu siguranta proprietatile mierii sunt diminuate.Si noi cumparam local, insa nu putem avea nicio baza in afara de cuvantul omului.
Normal ca este mai sanatoasa, depinde si cum o faci. Dar nu te scuteste de ingrasare.
Nu, nici un fel de dulceata nu-i sanatoasa, deaorece contine extrem de mult zahar, care declanseaza diabetul zaharat, inflameaza articulatiile si hraneste tumorile si cancerul, daca el exista in corp.
Daca ai pofta de dulce, ia 1 lingurita de miere de albine organica si-ti trece imediat pofta.
Dulceata facut in casa contine destul de mult zahar ca sa fie sanatoasa. Miere in schimb da...
Buna.Considerand ca jumatate de borcan e zahar, cu greu poti spune ca e mai sanatoasa decat nutella sau altele care la fel contin jumate zahar si restul ulei de palmier plus putina cacao etc.Doza decenta e cheia. Daca mananci o felie sau doua din cand in cand, nu e chiar asa de rau, insa daca mananci un borcan intreg intr-o zi, atunci nu e ok deloc. Avantajul la dulceata sau altele facute de casa sunt ca nu pui conservanti, coloranti si/sau alte minuni specifice celor din comert.
Da, dar fara zahar nu ar rezista, s-ar strica toata munca, chiar daca borcanele sunt sterilizate.
Cine vrea sa renunte la zahar ar trebuie sa ia in considerare si obiceiul de a face paine acasa, din faina integrala.Se stie oricum, de mult timp, ca painea alba din comert nu e ok.
Asta așa e, până la urmă dulceața fara zahar nu e dulceață
Dar ideea e că pentru cineva care vrea sa reducă zaharul, zic că e mai bine să își ia gândul decât să caute alternative "mai sănătoase".
Mai mult, pâinea in general nu prea e ok, doar că pâinea făcută din faina integrala ar fi puțin mai ok
Despre aia din comerț...nici nu mai spun cât de nociva e
Pai nu prea poți să le integrezi, fiindca la ce chimicale sunt date peste ele și la cat de modificate sunt genetic, ți-e și frica sa mai mănânci.
Pufarinele...
Nici pe departe, provin tot din același grau modificat genetic.
Pâinea e varianta cea mai sănătoasă, daca e făcută cu ce ingrediente trebuie, voiai să spui
Am o intrebare. Fara niciun misto, am tot vazut ca te " pricepi" la alimentatie pe aici si vad ca pentru tine cam toate sunt nocive.Ce mananci? Iti cultivi tu grâul? Faci tu vacile? caci daca sunt nascute din alte vaci practic sunt crescute de altcnva si modificate genetic.Iti cultivi tu toate fructele si legumele ca aia din 900 toamna? Sa stii ca si daca iti pui tu sa iti cultivi, poate semintele sunt modificate genetic.Serios, tu ce naiba mananci ca din raspunsurile tale toate sunt nocive, toate iti fac rau.Paine e facuta din faina, si daca o faci acasa poate faina e modificata genetic. dao naibii de trebuie
Mă bucur că ai observat aceste răspunsuri,dar pe cele adresate direct ție,nu le-ai observat.
Sa îți răspund la întrebare,da, am gradina și am și câțiva pomi fructiferi in curte însă na, ca orișicare om, mai mănânc și din comerț produse, de ce sa fiu ipocrit.
Dar ideea e alta, și văd că nu ai înțeles datele problemei.
1.Nu trebuie sa fii nutriționist sa știi că pâinea la contact cu saliva se transforma in glucoza>zahar sau nu trebuie sa fii nutriționist sa știi că zahărul irita mucoasa intestinala sau că grâul modificat genetic aka materia bruta pentru panificația zilelor noastre produce dereglări hormonale, doar zic.
2.Problematica era daca dulceața, respectiv produsele dulci făcute în casă sunt sănătoase.
Și având în vedere că zahărul inflamează corpul și îi dereglează hormonal, automat consumarea de dulceață este nociva.
Ti-am raspuns la aceste raspunsuri sa lasi in dmn iarta-ma prostiile cu " toate sunt nocive", poate sunt copii pe aici care nu mai mananca dracu nmc ca ai spus tu ca toate sunt nocive.Zaharul consumat in cantitati normale poate fi si benefic, totul depinde de cantitatiile pe care le consumi.Cam toate lucrurile au cate ceva benefic, depinde doar de cantitati.Consumarea de dulceata nu este nociva deoarece poti controla cantitatile, poti inlocui zaharul si poti sa o faci in mii de feluri sanatoase.Pentru orice fel de mancare exista variante sanatoase.Corpul uman are putearea de a se detoxifia singur, de a elimina cam orice lucru nociv.Glucoza contin cam toate alimentele asa ca. mda. nu mai are rost sa spun.Raspunsurile de la celelalte intrebari le citesc cam cand am chef ca mai am un " prieten", pe aici care se trezeste sa comenteze prost pe la intrebarile mele
1.Din punctul meu de vedere, toți sunt liberi să mănânce și plasma de extraterestru.Nu cred că sunt eu așa de înfricoșător precum faci tu sa par.
2.Da, pentru orice fel de mâncare exista variante mai sănătoase,însă crezi tu că se sinchisește cineva sa aleagă varianta mai sănătoasă? Puțin probabil.
Dar ideea e că na,fiecare face ce vrea,eu doar am dat o părere, iar faptul că tocmai tu te-ai aprins...e problema ta asta, eu am lăsat și eu o părere.
Poate că nu a fost cea mai buna părere, dar sa fim obiectivi, nici a ta nu e una dintre cele mai pertinente.
Ce faci tu in casa este la fel de sanatos ca si cele care sunt vindute la magazin.
Nu asculta ce spune Dl Bula, bate cimpii la greu.Auzi la el, fructele contine doar fructoza e tare omu, le are bine cu chimia.
Asa pentru culturea lui general, poti sa ii transmiti ca orice fruct, are zahar juma juma glucoza si fructoza.
Mierea de albine exact la fel, jumate glucoza si jumate fructoza, pentru ca este luata din plante, albinele nu fac miere aia e doar in capul unor oameni neinformati.
Albinele colecteaza zaharul de la plante si il folosesc ca hrana, aia e tot.
Zharul obtinut de om este tot din plante si este ecat jumate glucoza si jumate fructoza.
Bula sa mai puna mina pe o carte ceva, poate se mai informeaza si el, inainte sa spuna si sa afirme balarii.
Ca idee orice aliment in exces este daunator pentru organism, indiferent ca este prelucrat sau luat si consumat ca atare din natura.
Si apa daca bei in exces iti dauneaza.
Asa ca sa ai idee, la modul general, lumea vie nu poate trai fara zahar, zaharul este energia ce are nevoie orice este viu pe pamintu asta.
Deci fara zahar mori, mai simplu spus. nu mai ai energie, te duci pe copca.
Zharul este ca benzina pentru masina, nu ai benzina, stai si te uiti la Luna.
Cum am spus zahar contine orice planta, iaraba contine zahar, orice vegetala contine si zahar.
Nu este nevoie sa maninci zahar curat, il poti lua din vegetale. Oamenii il consuma ca da placere, apoi te trezesti cu slanina pe tine, nu mai scapai de ea
Dei zaharul pe planeta Pamint este fabricat doar de plante, si unele insecte, dar f putine, cit si mamiferele, laptele contine zahar, Lactoza din lapte este zahar.
De asemenea sarea, toate plantele contin sare, un om nu moare daca nu consuma sare de la magazin, daca consuma vegetale va trai f bine, doar ca ce va consuma nu va avea gustul ala sarat sau dulce
Pina la urma e bun sa consumi si sare si zahar, dar putin, asta daca vrei sa arati a om si nu a altceva
Dar avand in vedere ca planeta este populata cu 'altceva" adica cu oameni care arata a altceva, numa a om nu, ce mai conteaza o slanina in plus sau minus
Poti controla cantitatea de zahar in gemuri si dulceturi! Eu spre exemplu pun cu vreo 150-200 mai putin decat prevede reteta.O cantitate mica nu iti poate face rau din cand in cand, Asta insemnad doua felii de paine(doua lingurite)
Este mai sănătoasă pentru că nu are coloranți, e-uri și alte prostii, dar zahărul din dulceață e foarte mult și nu e nici el sănătos.
O variantă mai sănătoasă ar fi unele gemuri de la Topoloveni, care nu au decât fructul, fără zahăr fără nimic.
Pâinea e nociva +că dulceața conține zahar alb care e nociv.
Cât despre miere,având o concentrație mai mare de fructoza și mai putina de glucoza, nu e mai prejos.
Cel mai bine ar fi sa eviți și pâinea și dulcele, de orice fel, asta daca vrei sa scapi de tot de zahar.
Mai mult, ca o mențiune.Painea.la contact cu saliva se transforma in zahăr(glucoza) și de asta e nociva.
O alegere excelenta. Poti combina dulceata cu iaurt simplu/gem cu iaurt simplu. Mierea pe paine e excelenta, fagurele de miere e si mai bun(atentie cum mesteci ceara, sa o scuipi dupa ce o storci de toata licoarea dulce), tabletele de glucoza(dar grija mare sa nu te ia dependenta).
Dapp, este o alegere mult mai sanatoasa, controlezi cantitatea de zahar, poti chiar si sa combini fructele.Lasa-l te rog pe CristiDinBucuresti ca e un sontorog batran care n-are ce face cu viata.Zaharul nu este otrava.Nimic comestibil nu este otrava.Defapt. nu exista nici macar alimentatie sanatoasa si nesanatoasa. Exista doar echilibru. Daca mananci doar fructe si legume nu iti vei extrage cantitatea potrivita de minerale, proteina si fier. Daca mananci numai carne nu iti vei atinge cantitatea potrivita de vitamine.Trebuie un echilibru, echilibrul e sanatos.Este intr-adevar si vorba de tipul de mancare pe care il mananci.De ex ciocolata.Da are acelasi nr de calorii si una milka si una neagra insa, ciocolata neagra are extraordinar de multe beneficii in schimb ciocolata milka nici nu preq s-ar putea numi ciocolata, mai degraba cacao cu zahar si lapte.Si ciocolata care este dulce, contine zahar, este foarte indicata, are foarte multe fibre reduce febra si contractiile musculare, accelereaza metabolismul si este foarte sanatoasa insa nu este sanatos sa mananci mai mult de 40g pe zi. Orice lucru, oricat de sanatos ar fi daca faci exces de el va fi nesanatos, poate nociv.Chiar si un lucru plin de zahar, poate deveni si un lucru sanatos printr-o reteta alternativa facuta in casa.In dulceata in loc de zahar potu folosi indulcitor lichid, miere, sau poti sa pui zahar insa in cantitatiile potrivite.
Permite-mi sa te corectez la "zaharul nu este otrava [...]nimic nu este otrava"
Daca nimic nu este otrava, de ce exista totuși oameni bolnavi? In teorie nu am avea de ce sa fim bolnavi, nu?
Greșit.
Diabetul este o afecțiune provocata, printre altele de zahar.Banalele carii și ele sunt mult mai periculoase daca sunt netratate.
Hai să lăsăm zaharul.
Tutunul,alcoolul nu sunt otrăvuri,ok,însă explica-mi tu,de ce exista ciroza hepatica,cancer de plămâni și alte boli? De ce exista?
Cât despre ciocolata,te corectez!
Doar ciocolata care are doar cacao in combinație este buna,in rest,Milka și alte branduri de genul fac ciocolata nociva pentru corp,nu doar pentru că baga zahar, mai baga și grăsimi vegetale in compoziții, grăsimi care pot deveni cancerigene, nu mai zic de dereglările hormonale pe care le provoacă.
Un lucru plin de zahar nu, nu poate deveni sănătos.Ca vorbim de sucurile dulci care se recomanda copiilor răciți,asta nu înseamnă că devii sănătos tun.
Așa că,fara mișto,te rog,înainte de a da un răspuns, încearcă să cauți surse pertinente de informare
(Băiatul in cauza suferă de acnee, iar daca tu ii recomanzi sa mănânce zahar, in loc sa îl ajuți, mai mult îi faci probleme.)
Fii antent si la baza pe care am pus-o, am spus ca totul este bun in anumite cantitati, mancarea a fost lasata si ca medicament pe pamantul asta, nu degeaba cele mai bune medicamente sunt din plante naturale.Toate aceste boli pe care le-ai descris tu, sunt provocate din cauza exceselor si diabetul poate fi provocat si din cauza inaintarii in varsta.Eu am spus de zexi de ori ca toate trebuie consumate in cantitati ok, daca fumezi o tigara, daca bei o data- de doua ori pe an crede-ma ca nu patesti nimic, daca o faci zilnic inseamna exces. Daca faci totul cu masura nimic nu este o nenorocire.Zaharul ajuta foarte multi sportivi daca nu stiai, se gasesc in majoritatea suplimentelor. Daca mananci putin iti poti si intarii imunitatea, daca faci exces esti vai si amar.Inca o data mai spun si repet : TOTUL ESTE BUN, ATATA TIMP CAT ESTE CU MASURA
Ok,am înțeles faptul că "TOTUL ESTE BUN, ATATA TIMP CAT ESTE CU MASURA" și da, nu contest.
Dar când vorbim de dopamina, crezi că mai sta cineva sa ia la gram zahar, la pahar alcool sau la bucata țigări?
Sa fim serioși.
Nu mai corecta omu, daca nu stii, daca nu esti informat.
Nimic din ce bagi in gura nu este otrava, omu are perfecta dreptate. Daca consumi in exces, atunci apar probleme, atunci ce bagi in burdihan, se va depune sub forma se slanina , aia te va face incet, te va face sa arati altceva decat om, apoi grasimea aia se poate depune pe vasele de sange, poate da probleme de circulatie, etc
Vad ai spus ca diabetul este o afectiune provocata de zahar. Gresesti, pune mina si citeste o carte de anatomie, de biologie si vezi cine si ce face.
Diabetul este o dereglare a unui organ, care ar trebuie sa transforme zaharul in alteceva si nu o mai face.
Deci ala nu mai secreta insulina cit trebuie, ca urmare o parte din zahar ramane in circulatie, de aici problema respectiva.
Alcoolul, nu este otrava, daca bei un pahar de vin, sau o bere doua, nu o sa faci ciroza niciodata
Hai sa iti mai spun altceva. Apa dupa tine este otrava, poti muri de la apa?
Afla, daca bei apa foarte multa, poti muri, mori pe bune.Consumul exagerat de apa, duce in final la imposibilitatea organismului dea o mai putea elimina si atunci dai coltu asta in caz ca nu stiai.
Acu raspunde, apa este otrava sau nu? Orice in exces poate afecta un organism, dar consumat cit trebuie, nu este otrava, nu dauneaza.
Ce dauneaza is extractele, chestii concentrate care in mod normal nu-s consumate de organism, ori daca sunt, doar urme de ele asa sunt droguri si alte substante de sinteza, care te face sa visezi la luna si la stele.
Ala chestie ce tu poate ca nu o stii. Fara zahar viata ar dispare, stiai asta? Zharul este cel care da energie lumii vii, plantele si animalele, din zagar ia energia ce are nevoie.
Plantele is singurle care produc zahar pe planeta asta, nu albinele, nu omu, astia il fura de la plante Mai sunt ceva insecte care fabrica zahar, dar f putin si animalele mamifere, laptele mamiferelor contine si zahar, acea lactoza daca ai auzit este zahar.
Tu daca nu ai consuma zahar deloc, mori, in cateva zile este pe alta lume.
Zahar se gaseste in orice planta, iarba, legume, fructe, in copaci, in ce vrei tu si este de natura vegetala, toate contin zahar
Fara zahar lumea se va opri, va disparea.Deci zaharul ala de la magazin este natural nu stiu de unde ideea la uni oameni ca ar fi facut de om
Banui ca la fel gindesti si tu, este gresit. Care este diferenta dintre zaharul de la magazin si mierea de albine?
Singura diferenta, este continutul de apa, mierea contine multa apa, comparativ cu zaharul extras de om din plante.
S-a facut asa din considerente economice si de spaptiu, Una e sa umpli o magazie de borcane de miere, alta sa tii cateva kg de zahar
Si albinele scot multa apa din zaharul cel ia din plante, nu te gindii ca ala e asa cum vezi tu mierea.Ele asta fac, iau zaharul apoi scot apa din el, atit cit pot ele, mierea este produsul lor final adica zahar cu apa
De ce exista atitia oameni bolnavi intrebi tu? Simplu, pentru ca oamenii bolanavi, au facut copii ce au dus mai departe acele boli.O boala poate apare de regula datorita unor dereglari alea unor organe sau sisteme alea organismului.
Cauzele acestor dereglari is mai multe, dar te asigur ca nu-s datorate ca au mincat aia zahar
Si alimentele duc la apritia unor dereglari, cum am spus consumi in exces ceva te faci cit china. Aceste informatii se inregistreaza undeva, faci copii, transmiti mai departe.
Dar bolile alea mai grave apar din alte cauze, una din ele fiind si conditii necorespunzatoare in timpul formarii fatului.
O femeie care sta in conditii necorespunzatoare, raceste, sta in frig, sau consumul unor substante in exces, sau chestii extracte, droguri, alea da, pot afecxta fatul la formare cit si in timp cit se deszvolta si uite asa apar oameni bolnavi, care apoi la rindul lor fac copii si uite asa s-a umplut lumea de boli
Piinea in contact cu saliva nu se transorma in zahar asa cum ai citit tu mai stiu eu pe net.
Piinea are amidon care ala se face zahar, dar nu in gura, alea is povesti in intestine acolo se intampla.
Afla ca pomii cei ai tu acasa, contin zahar ca si ala de la magazin fructele tale is mai bune poate la gust, deci organoleptic, pentru ca tu le lasi sa se coaca, atunci au gust bun.
Dar au si mai mult zahar comparativ cu cele de la magazin, care nu-s lasate sa se coaca in pom, pentru ca sar strica in magazin.
Un om care a murit de la apa, a fost Bruce Lee, nu la omorit nimeni, asa cum s-a spus povesti, el consuma tot felul de chestii, in baza a ce se stia atunci, dar unele erau gresite, consumul de apa exagerat te omoara, dar atunci nu se stia, el asta a facut, exact in perioada aia, toti au spus ca consuma cantitati exagerate, industriale de lichide, avea idei timpite si ala, santos la cap sigur nu era
Cam asa stau lucrurile in general.
Deci omu cu care te tot certi pe aici, are dreptate, tot consumat moderat, cit trebuie nu te imbolnaveste, nu te afecteaza.
Ma contrazic singur adica? Doar dai din gura sau ai ceva clar, concret de spus, ori aratat? Sa spui nu-i bine, fara sa si arati ce nu-i bine, asta arata ca de fapt mai bine taceai
Arata ce sau unde ma contrazic eu singur. Tu te contrazici singur, ca ai spus ca zaharul este otrava, iar eu am dat exemplu cu apa, care te poate omori, dupa tine si aia e tot otrava deci aia am aratat ca gresesti, iar cel care a spus ca doar excesul este daunator, a avut dreptate.
Daca ai tu dreptate cu ceva, arata, demonstreaza.Arata ca mierea de albine este altceva decat am zis eu, ca nu este 50% glucoza si 50% fructoza, arata ca are ingrediente minune si nu are nimic in comun cu zaharul
Cum am spus toti iau zahar din plante, albina din flori, omul din plante care au continut mare de zahar, sfecla, trestie, alti oameni iau zaharul din arbori, cum is cei care iau din artar, ala avand cel mai mare continut de zahar din toti arborii.
Plamntele fabrica zahar, din apa, paie si bataie is capabile de asa ceva, plantele is niste creaturi nemaipomenite iar noi restul de animale furam de la ele zaharul si alte produse.
Arata ca ma contrazic sau ca nu spun bine.Ce nu stiu nici eu, explicatie sigur o fi, as putea sa o gasesc, de ce plantele fac asa jumate glucoza si jumate fructoza.
Stiu ca glucoza o folosesc atunci pe loc, iar fructoza, banui ca o depune pe undeva, pentru a fi folosita mai tirziu, doar banui, nu-s sigur.Dar sigur este ca si fructoza o sa fie folosita, tot pentru scopul asta ca energie.
Probabil te-am bagat de tot in ceata cu atita informatie ce ti-am dat de aia ai si bat o fraza doar din 3 cuvinte 0 cum am mai spus, multi pe aici, daca le dai un text ceva mai lung, o fraza mai lunga, deja iai pierdut pe drum, se blocheaza.
Nu zic ca tu asa ai fi, dar odata ce nu si arati cu ce ma contrazic, cam asta arata si la tine
LarisaChe07 întreabă: