Parlesti aiurea...
lasa-l sa manance alune, e placerea lui, ii bagati toate prostiile in cap
Buna.Daca te referi la un video random pe care l-ai vazut, exista medici care vorbesc despre informatiile gresite propagate asa de oricine.Ideea e ca de obicei se fac niste studii destul de specifice, cu limbaj stiintific care nu e usor de inteles, deci e gresit ca cineva care nu are treaba cu domeniul sa extraga informatiile pe care le intelege si sa le prezinte in afara contextului.
Orice poate fi cancerigen într-o măsură mai mică sau mai mare, dar bănuiesc că alunele sunt mai puțin cancerigene decât cola sau parizerul.
Dacă le vrei mai sănătoase, sunt recomandate cele neprăjite și nesărate.
Am cautat asta, vazut mai de mult. Sper ca stii engleza. https://www.tiktok.com/@dr_idz/video/7244951693144771867
Din cate se vede pe lista alimentelor cencerigene... nu sunt
https://www.esanatos.com/....../index.php
Povestea e complicata dar pe scurt:
In Statele Unite se cultiva mult bumbac si cum este un produs necomestibil este permisa folosirea unor ierbicide/ insecticide si pesticide foarte puternice dar care contamineaza solul. Productia de bumbac nu mai este profitabila in Statele Unite, tari ca India au forta de munca mai ieftina, etc asa ca terenul cultivat cu bumbac trebuie redestinat dar fiindca solul e contaminat nu poti sa plantezi porumb sau grau pe el. S-a descoperit ca arahidele in special extrag foarte multe toxine din sol (inclusiv metale grele) si le inmagazineaza in coaja si in Bob deci s-au gandit sa cultive arahide cativa ani pe solul respectiv pana cand solul o sa fie suficient de "curat" pentru culturi alimentare. Arahidele contaminate peste un anumit nivel pot sa fie folosite in hrana animalelor, cele sub in hrana oamenilor - inclusiv ulei si unt de arahide. DAR asta sub standardele din Statele Unite, noi ne comformam standardelor Uniunii Europene care sunt mult mai stricte la ce cantitate de toxine e acceptabila in alimente. Chestia asta e din anii '70 si '80 deci nu se mai practica azi dar a ramas aceasta imagine. Daca tot te temi poti sa mananci fistic si migdale.
Da, dintr un anumit punct de vedere. Daca aceste arahide sunt crescute și stropite cu anumite substanțe chimice toxice care nu sunt îndepărtate și rămân pe suprafața sau in interiorul produsului, este posibil sa faci cancer ( dar din fericire asa ceva nu se comercializează ), deci în cazul asta poți face cancer, dar nu ai acces la așa ceva, deci nu. Daca arahidele sunt coapte spre ex cu anumite uleiuri sau cine știe ce, iar cantitatea de grăsimi saturate este mare, este foarte posibil să faci atât cancer, cât și probleme ale sistemului circulator ( cancer nu este confirmat 100%, dar probleme ale sistemului circulator este confirmat de studii ). Dar acest lucru se aplica oricărui produs care conține grăsimi saturate sau grăsimi nesănătoase, deci practic nu produsul in sine e de vina, ci modul de preparare. In concluzie, produsul este unul sănătos și bun, nu provoacă cancer, dar trebuie sa fim atenți la valorile nutriționale. Spor
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: