Senzație de vârtej, vertij, amețeală, problemă neurologică. Eu am avut. După analize de sus până jos, sistem cardiovascular și creier ( cam 2000 de lei în total) am rezolvat cu medicamentul piroxicam recomandat de medic. Deci, analize.
De ce te gandesti tocmai la ateroscleroza? Ai hipertensiune, nu mai e nevoie de ateroscleroza. Mergi la medic pentru tensiune. Da, cafeaua si fumatul ridica tensiunea. Iar simptomele, sunt specifice pentru tensiune ridicata, chir atunci cand ti-a fost rau.
Și presupun că e hipertensiunea este tratabilă.
Și ce anume ai vrut sa spui cu "Daca ai zile"?
Da, se trateaza. Am si eu, si o tratez, se tine in cote normale cu tratament. De ce am zis daca ai zile? Arteroscleroza apare cu varsta, am avut o fraza care spunea ca ai putea face, candva, DAR fiind ceva negativ, am sters fraza si a ramas continuare. Pai, venind cu varsta, doar cine are ceva zile o face. Sper ca se intelege. Ma duc sa sterg si asta.
Am un tensiometur și mi am măsurat tensiunea.
E constant 120/60.
Deci nu cred ca am probleme cu inima și hipertensiunea.
Mă gândeam să mă duc la cardiolog pentru un set complet de analize. EKG etc.
Momentan sunt ok.
Tensiune de aviator! Deci nu esti hipertensiv. Probabil nu ai probleme cu inima. Aproape sigur. Asa ca, ai avut de cateva ori tensiunea mare. Cand ai baut mai multa cafea, poate. Aproape sigur esti sanatos, desi fumatul dauneaza oricarui om.