| Aoxkajcjw a întrebat:

Salut, eu 5 luni aproximativ am luat fier ..am lipsa de fier( mi-am facut analizele ) nu 5 luni in fiecare luna prima data vreo 2 luni dupa inca 1 si tot asa si eu cand ma ridic din pat am niste ameteli aproape ca pic jos. Am si picat de 2 ori..am fost la medic dar ea imi da altceva nu fier si nu vreau sa dau banii pe prostii..nu inteleg de ce am o lipsa asa mare ..nu mananc foarte mult fier dar na chiar asa?(nu cand ma ridic repede oricand oricum m-as ridica )am auzit ca lintea are mult fier oare ar trebui sa mananc mai des? Spanac nu vreau stiu ca va suna ciudat dar mama nu stie sa il faca are un gust ciudat cand il face

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| WhiteLife a răspuns:

E posibil ca deficienta ta de fier sa fie legata și de altele. De exemplu, dacă ai lipsa de calciu, degeaba iei suplimente de calciu dacă nu iei și vitamina D3, care fixează calciul. Asa este și la fier. Te sfătuiesc sa urmezi tot tratamentul prescris de doctor, sunt șanse ca acea combinație de medicamente sa te ajute mai mult decât fierul simplu. Poți încerca să iei și vitamina C. Și poți învăța tu sa gătești spanac și altele, sunt rețete pe net, chiar video (jamilacuisine). Mie nu-mi place spanacul deloc, nu mănânc nici linte, și totuși e ok cu fierul. Se poate ca organismul tău să-l asimileze mai greu, nu cred ca e neapărat o problema de dieta.

12 răspunsuri:
| Uvox a răspuns:

Fier + B complex
Dar cel mai ok este sa urmezi sfatul doctorilor.

| Aoxkajcjw explică:

Eu iau si vitamina d3 am probleme cu spatele si iau de aproape 2 ani calciu iau tot asa de la inceput de an 2 pe zi (alea care se sug) acum recent am inceput sa iau si calciu (niste pirule care se ziolva in apa cj gust de lamaie ) dar (scuze pentru scris )o sa vad ce fac...mersi

| zăGhost a răspuns:

Eu mi-am refacut carenta de fier (nu era mare) cu sirop de coacaze negre. Poti incerca, pe langa ce ti-a mai zis doctorul sa iei.

| WhiteLife a răspuns (pentru Aoxkajcjw):

Poti merge la alt doctor (sau la cabinet privat), sau poți încerca recomandările care s-au mai scris aici. Multa sănătate! happy

| HaneloreOlga9 a răspuns:

Ai lipsa de fier pentru ca nu consumi destula carne, iar fierul se gaseste cel mai mult in carne, si ficat.

| Aoxkajcjw explică (pentru HaneloreOlga9):

Ba da consum chiar foarte multe carne de pui (piept de pui) nu este zi in care sa nu consum (alta carne nu mananc)

| Aoxkajcjw explică (pentru zăGhost):

E scump? sper sa nu iti bati joc.

| zăGhost a răspuns (pentru Aoxkajcjw):

Nu mai stiu exact cat a fost, pentru ca a trecut ceva vreme, dar poti sa intrebi la plafar. De obicei chestiile astea sunt sub 50 lei. Nu fac misto, chiar dr de familie mi-a recomandat sa beau o lingura pe zi. Dar repet, lipsa mea de fier nu era mare.

| HaneloreOlga9 a răspuns (pentru Aoxkajcjw):

Atunci inseamna ca corpul tau nu iti acumuleaza fierul.

| Aoxkajcjw explică (pentru HaneloreOlga9):

Omg! Eu de cand am inceput sa fac sport mult au inceput astea cu fieru inainte nu aveam ..mama o sa incerc sa mananc spanac la greu si linte si chestii verzi sad

| Aoxkajcjw explică (pentru zăGhost):

Mie nu mi-a zis.mi-a zis de ceva vitamina b si inca ceva.

| zăGhost a răspuns (pentru Aoxkajcjw):

Depinde si de nivelul de fier pe care-l ai lipsa si de medic. Oricum, siropul asta e ceva natural, nu vad ce rau poate sa faca. Poate doar daca ai diabet, fiindca intuiesc ca are zahar.