Când vine vorba despre sănătatea noastră, este firesc să ne punem întrebări când ceva ne afectează starea de bine - medicală.
Nu vă pot spune să urmați un tratament fără recomandarea medicului, însă vă sugerez cel puțin să începeți să aveți grijă de dumnevoastră și dacă simptomele se înrăutățesc să luați legătura cu medicul de familie, pentru a primi tratamentul adecvat acestei situații.
O părere personală, ar fi că poate acesta este începutul unei răceli și vă sugerez să rămâneți precaut, fără a vă neglija starea de sănătate!
Trebuie sa mentionez aparent sa nu ei sfatul meu drept litera de lege ca sa fiu in conformitate cu regulamentul site-ului si tin sa te sfatuiesc ca fara o consultatie profesionala acestea sunt considerate pareri persolale. Din punctul meu de vedere ar putea fi o banala raceala / virulenta, daca nu e asociata cu febra si durerea de cap ce poate fi de la deshidratare sau tensiune arteriala crescuta, deci in prealabil te-as sfatui sa consumi mai multe lichide si daca durerea e inconfortabila poti lua paracetamol sau un antiinflamator gen ibuprofen( ibuprofenul de evitat in cazul pacientilor pozitivi de cov 19), daca tusa incepe sa fie productiva si asociata cu alte simptome gen febra, (+38c), valori ale pulsului, TA, Spo2, care nu corespund cu limitele normale ar putea indica o infectie la plamani sau altele si e e nevoie de o consultatie cu un cadru medical specializat.
E inutil sa imi expun parerea fara o consultatie in prealabil. Te pot sfatui daca starea ta generala nu se inrautateste sa consumi lichide pentru a evita deshidratarea ( un ceai cu lamaie pare sa ajute in cazul meu), alimentatie bogata in vit C, un sirop de tuse pentru a ameliora discomfortul, odihna si eventual daca poti contacteza medicul de familie pentru mai multe indicatii. Daca situatia se inrautateste, tusea incepe sa fie productiva, ai stari febrile, frisoane, ameteli, semne vitale puls, tensiune, saturatie oxigen, temperatura ridicata ce nu corespund cu valorile normale, e indicat de mers la spital a ti se face investigatii pentru a putea determina cu exactitate problema.
dobrin1019 întreabă: