anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut!
Eu când fug mai mult,mă doare sub coasta dreaptă, cred că la ficat.
Ce aş putea face ca să nu mă mai doară?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mya_1054 a răspuns:

Cat pot abera majoritatea,in primul rand intrebarea era ce sa faca sa nu il mai doara sub coasta DREAPTA! in partea dreapta nu e splina,nu mai scrieti daca nu aveti cunostinte macar minime ca duceti in eroare pe cel ce are nevoie de un sfat! in partea dreapta se afla ficatul si nu ficatul doare,ci bila,numita popular fiere,acolo se acumuleaza toxicitatea si cand nu se dilata orificiul de eliminare,incepe sa doara,de la efort si solutia ar fi sa mananci la timp ca sa functioneze fierea,dar nu inainte sa alergi,daca ti se intampla sa te doara cand alergi,cauta sa pui caldura sub coasta dureroasa unde se afla fierea ca sa se dilate si sa inceapa sa se fluidifice sau mananca o grefa ca fluidifica lichidul din fiere,sau ridiche neagra, acestea sunt alimente care ajuta la eliminarea bilei. Splina de care tot zic necunoscatorii pe aici se afla in partea stanga! si aceea doare de la efort, dar in cazul tau e in dreapta si e fierea, cand te doare e bine sa te opresti si sa faci ce ti-am recomandat, am trecut si eu prin asa ceva si am rezolvat asa.

8 răspunsuri:
| Pingulino a răspuns:

Pai si pe mine ma doare dar nu este ficatul este splina! pai uite remediul:ati pui mainele pe genunchi si respiri si expiri pana nu te mai doare! incearca sunt sigura ca nu o sa te mai doarabig grin

| Mus1k a răspuns:

Pai,intinde mainile "Ca avionul" si fa de parca ai da din aripi, in timpul alergatului, facand asa nu o sa te mai doara. Daca problemele persista, du-te la medic.

Bafta!

| SasukeCS2 a răspuns:

Si pe mine ma doare. Probabil este splina care iti spune ca organismul tau a obosit! Trebuie sa iei o pauza de vreo 1-2 minute si apoi daca nu te mai doare "ia-o la vale".

| iLov3pitik1 a răspuns:

Nu te doare ficatul stai linistit. Te doare splina. Nu alerga mult dintr-o data...ia-o mai usor pentru inceput.

| Aввÿ a răspuns:

Sunt multi cu aceasta problema chiar si mie mi se intampla asta. Este din cauza apendicitei o prietena de-a mea tot asa a avut. A alergat a inceput sa o doara mai tara pana nu a mai putut sta si s-a operat. Este si din cauza semintelor.

| Byencutza_Byanca_1997 a răspuns:

Ficatul e singurul organ care nu doare!

| youangel a răspuns:

Problema asta apare la toata lumea cand isi forteaza organismul, eu sunt atleta si cand m-am apucat eram micuta rau si ma durea foarte tare iar antrenorul mi-a spus ca nu e ficatul ci un muschii care e solicitat in mod special in timpul alergarii, daca iti vei face un program de alergat vei vedea ca in scurt timp vei scapa de durerea asta! succes!

| pitiKpitiK a răspuns (pentru Pingulino):

In partea dreapta este FICATUL si in partea stanga este SPLINA terminat-o laughing)!