| Dunhill6599 a întrebat:

Salut
Fumez de vreo 2 ani si ceva si acum 2 zile au inceput sa ma doara coastele si plamanii, si am o senzatie de sufocare seara
Stie cineva ce poate sa fie? Si cum pot scapa de fumat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| bwb a răspuns:

Da, stiu eu, de frica!
Ti-e frica de moarte? Ti-e frica sa dai foc la casa? Ti-e frica de tine? Ti-e frica de cancer? Ti-e frica? Daca da, atunci lasa-te brusc, nu te lua dupa nimeni care spune sa te lasi progresiv, este o prostie care nu functioneaza. Noi nu suntem masini pe care le rodezi, noi suntem oameni (animale) si avem in permanenta tentatii care ne inving vointa.
Acest mod de a te lasa brusc, este in primul rand o dovada de curaj, o dovada ca esti viu si esti in stare sa-ti controlezi vointa.
Are si efecte adverse, te vei ingrasa si vei strica usa de la frigider, un timp vei tusi si vei expectora, dar va trece. In sinea ta si mai ales in fata celorlalti vei fii un erou!
Cel mai mare castig, insa, il vei avea din satisfactia de a-ti dovedi ca poti, ca poti orice!

7 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Nu stiu daca este doar de la fumat sau ai bronsita.Mergi la un medic si pana te lasi nu mai schimba tigarile

| Aannonimm a răspuns:

Problema ta cu durerea plamanilor e din cauza fumatului si iti dau un sfat nu exista nu pot exista nu vreau ca sa te lasi de fumat trebuie sa ai ambitie si inlocuieste tigarea pentru un moment dat cu altceva, cand esti acasa si ai pofta de o tigare tine un bat denala de la acadea in gura, vecina mea a reusit sa se lase dupa 20 de ani de fumat si-a pus ambitia si nu a mai fumat deloc nu sa spui,, ehh le raresc si fumez azi 10 maine 5,, asa nu faci nimic

| Dan193 a răspuns:

Inloceste fumatul cu altceva. Cand iti vine sa fumezi, fa/mananca/bea acel lucru.

| Violleta2022 a răspuns:

Mergi sa faci o radiografie la plamani, se pare ca ti-au fost afectat plamanii destul de rau.
NU-i de gluma, starea se inrautateste daca nu faci nimic acum si nu opresti tigarile!
Fugi la spital, nu-i de gluma!

| Dunhill6599 explică (pentru bwb):

Mersi de raspuns, si nu i problema de ingrasat, oricum sunt slab
Si nu stiu cat as putea sa ma ingras ca mananc ca porcul dar nu ma ingras

| Dunhill6599 explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri

| sorinake a răspuns:

Doar prin VOINTA!
As m-am lasat eu dupa 15 ani de fumat.
Nu am inlocuit fumatul cu nimic. De ce sa inlocuiesc un viciu cu un alt viciu nu?
Totul este antrenament mental si vointa.