Pai ai putea ruga pe cineva sa-ti faca masaj pe spate ajuta mult crema crede-ma si daca nu cu timpul o sa-ti treaca
Poate sa nu fie de la oase sau poate sa ai fractura.
Cum vindeci tu o fractura acasa? Du-te la un medic.
Fractura de la ce? Am fractura ca am iesit in oras si m-am jucat pe calculator? Am spus ca nu am facut efort sau sport.
Bine daca te prefaci ca nu ai nici o problema medicala prefate ca nici spatele nu te doare.
"Cauze structurale ce pot duce la dureri de spate:
• Hernia de disc;
• Spamele musculare;
• Osteoartrita care poate afecta porţiunea inferioară a spatelui. În unele cazuri artrita poate duce la stenoză spinală;
• osteomielită (infecţie sau inflamaţie a oaselor de la nivelul spatelui);
• osteoporoza (boală osoasă metabolică) care creşte riscul de fractură vertebrală prin compresie;
• scolioză;
• boala Paget a oaselor;
• leziunea nervului sciatic datorită stenozei spinale sau a degenerescenţei discale;
• degenerarea spinală (degenerescenţa discală numită şi spondiloză);
• stenoza spinală (îngustarea canalului medular care duce la compresia măduvei spinării sau a nervilor);
• fractura spinală;
• spondilita (infecţia sau inflamaţia articulaţiilor de la nivelul coloanei vertebrale);
• entorse şi luxaţii datorate suprasolicitării sau traumatismelor – ridicarea repetată a greutăţilor mari sau mişcările bruşte pot produce întinderi musculare şi ligamentare. Fără o condiţie fizică bună, solicitarea constantă a spatelui poate determina spasme musculare dureroase.
Alte cauze: fibromialgia, boala inflamatorie pelvină, sindromul premenstrual, prolapsul uterin, obezitatea.
Afecţiuni serioase care pot duce la dureri de spate: anevrismul aortic, atacul de cord, litiaza renală sau alte afecţiuni renale (inclusiv infecţii sau tumori), mielomul multiplu, pancreatita sau cancerul pancreatic, cancerul de prostată, tumorile benigne sau maligne ale coloanei vertebrale."
Sursa:http://www.csid.ro/semne-si-simptome/durere-de-spate-11235911/
Razzvan1612 întreabă: