| Andreeaioan115 a întrebat:

Salut imi pot permite sa mananc o data pe saptamana ciocolata, se mai considera un mod sanatos de viata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Da, normal. Poti manca si la 2 zile dar sa fie neagra si doar 2-3 patratele. Cea neagra e chiar sanatoasa si buna pentru creier.

| m1dn1gh7 a răspuns:

Esti in regula? Te simti bine?
Da, mananca ciocolata, nu in exces, dar mananca, cea neagra e chiar buna. (nu doar la gust)

| PsyhoChild a răspuns:

Cicolata iti ajuta creierul sa memoreze informatii mai repede. Poti sa mananci cand vrei dar nu foarte multa.Gen o tableta de ciocolata la 3-4 zile daca chiar esti inebunita dupa ea.Iti va imbunatatii memoria si iti va da energie.Cat timp te speli pe dintii dupa ce mananci nu te va afectawinking

| Tess a răspuns:

Absolut! Ciocolata are lecitină. Ajută creierul (memoria). De ce nu ar fi considerat un mod de viață sănătos? Eu nu sunt mare fan, dar dacă organismul îmi cere, mănânc cu drag. Baftă și poftă buna.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Chiar si 5-15 gr. pe zi de cocolata neagra este buna pentru pastrarea sanatatii. depinde si de calitatea ei.

| AndreiWeisz a răspuns:

Da, poti manca linistita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti, dar daca vrei sa consumi ceva sanatos poti sa iti faci crema de ciocolata folosind un avocado bine copt, cacao, pudra de roscove, putina apa si miere. Gasesti diverse retete pe internet : https://www.andie.ro/2016/08/08/mousse-raw-de-avocado-si-ciocolata/

| Nemessys a răspuns:

Depinde si in ce cantitate si de care ciocolata. Dar totusi da, se poate. Poti sa manaci orice ca doar o bucata din (nu stiu ce), la nu stiu cat timp sincer nu are ce sa-ti faca. Putem manca orice atata timp cat nu este intr-o cantitate foarte mare. In cazul tau ca vrei sa ai un mod de viata sanatos din moment ce mananci cu mult mai multa mancare sanatoasa decat nesanatoasa, e perfect.

| Sn4k3 a răspuns:

Nu, mori.

| Petrewww a răspuns:

Da la o saptamana e ok

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Nu e in regula, uita-te la ea ce timpenii intreaba!
On-topic: fata draga, esti in crestere, baga calorii sanatoase in tine (peste, legume, cit mai putine prajeli si timpenii procesate, lapte, oua cit mai naturale) si lasa dilemele de genul "e sanatos sa maninc 5 grame de zahar". Evita excesele si produsele mizerabile gen margarina, ciocolatele alea de 2-3 lei cu urme de cacao, samd.

| Violleta2022 a răspuns:

Un mod sanatos de viata este daca manci zilnic mancare sanataosa, bei apa plata si faci sport.
Poti manca chiar si 1 bucatica de ciocolata pe zi, ca nu te afecteaza, dar numai 1 bucatica.

| Arii2 a răspuns:

Da,daca e neagra poti manca in fiecare seara 2 bucatele.

| DaCumSaNu a răspuns:

Daca mananci si terciul ala cu zahar nu-ti mai perimiti si ciocolata rolling on the floor