| AlexandruMofo104 a întrebat:

In 2016 ( dec ) am avut o fractura de maxilar dubla din cauza unui accident, m-am refacut prin opreatii, sarme in gura etc, s-o sudat la loc. Vreau sa va intreb daca mai pot practica un sport de contact gen Kempo, gen daca-mi iau un croseu, pumn in gura cate sanse la % sa nu patesc nimic? Mersi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din pacate, dupa fractura maxilarului deseori e periculos sa musti chiar si dintr-un mar, existand posibilitatea sa se rupa iarasi.
Osul maxilar e relativ subtire, iar odata rupt nu va avea taria anterioara.

| ejlksfhwekfsdukf a răspuns:

Cam 35%sanse.
Poti practica orice spoert, mai putin karate, judo, box, la care sa te lovesti.

| AlyS074 a răspuns:

Depinde cat de bine au fost refacute... dupa mine sunt cam 2-3% sanse sa nu patesti nimc. Acum depinde si cat de tare primesti lovitura. Eu te-as sfatuii sa iti gasesti un alt sport.

| AlexandruMofo104 explică (pentru Bula):

Păi și luptătorii de MMA care își fractureaza maxilarul de la o lovitură cum mai practică același sport?

| AlexandruMofo104 explică (pentru ejlksfhwekfsdukf):

Da, dar luptătorii de MMA dacă iși fractureaza maxilarul gen. de ce mai pot practica?

| AlexandruMofo104 explică (pentru AlyS074):

Păi luptătorii de MMA de ce mai practica MMA după ce au avut și ei fractură de maxilar? adică de ce pot? Si ei nu primesc lovitura „incet„...

Bula
| Bula a răspuns (pentru AlexandruMofo104):

Sunt unii mazochisti, carora le place sa fie cu gura in ghips.