| Natalianatalia16 a întrebat:

Salut! In cât timp trece o arsura chimica de pe față? Rămâne cicatrice?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Depinde de agentul chimic, de timpul de expunere, daca a existat contact direct cu agentul, daca a fost vorba doar de vapori etc.

Daca arsura nu este una grava, ingrijita corespunzator, se va vindeca in totalitate fara alte interventii. Timpul depinde de marime, de capacitatea pielii tale de a se reface, de substanta etc., dar de regula, intr-o perioada de la cateva saptamani (8-10) pana la 1 an, trece de la sine.Atentie, acesta este timpul de regenerare completa a pielii, dar de estompat, se va estompa mult mai curand, desigur.
Stiu, poate iti doresti sa se refaca in cateva zile, dar procesul este unul destul de lent si trebuie sa ii dam timp organismului sa lucreze in ritmul sau.

Numai bine!

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de organismul tău. Cred ca da, rămâne cicatrice.
Dar cicatricea o poți diminua semnificativ cu laserul dermapen, în câteva ședințe ai rezolvat. Costurile nu sunt mici deloc.

| Oyasumi a răspuns:

Pielea fetei este una sensibila, despre vindecarea ei nu se poate afirma nimic mai mult decat ca depinde de substanta ce a facut contact si de cantitatea de substanta cu care ai avut contact, respectiv concentratia ei. Pentru ca timpul de contact e relativ scurt. De asta la reactii se recomanda folosirea ochelarilor de protectie si a mastilor, halat, etc. Atat pot spune ca depinde, daca e o arsura superficiala (ustura un pic), sunt sanse mari de vindecare fara cicatrice.
Noroc!

| Natalianatalia16 explică (pentru Oyasumi):

De fapt, a făcut contact cu usturoiul … citisem pe net ca este bun pentru coșuri și l-am last ceva timp sa acționeze într-un pansament

| Yuoia a răspuns:

Nu trece. Ramane cicatrice.