Eu mă culc la ora 24, și mereu vreau să mă trezesc la 9:30! Ai mai mult de 8 ore dormite, care asta este recomandat, minim 8 ore de somn!
Un copil/adolescent in crestere trebuei sa se culce la 9-10 sera si sa doarma 8-9 ore, ca anumiti hormoni vitali creierului si dezvoltarii fizice sa se poate produce.
Deci, este timpul sa mergi urgent la culcare, ca-i deja 11 noaptea si trebuia sa fii adormit pana acum.
La mine culcarea este la 10-11 noaptea si trezirea la 6-7 dimineata.
Acum este 8 dimineata, ziua de sambata (la mine in emisfera sudica)
Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.
Dap, Madrid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute. Amurgul astronomic s-a incheiat la 23:53, adica la peste o ora si trei sferturi de cand iti zicea ea sa te culci. Miezul noptii astronomic a fost la 2:16, pe 23 iunie 2022.
Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.
Ideal e sa ne culcam la orele 22. Dar eu nu reusesc sa ma culc inainte de orele 24.
Cine a stabilit asta?
Poti cita niste studii medicale pe tema asta?
Vezi ce stie Violleta2022? Stie de emisfera sudica.
Dar nu stie ca ora de vara a Madridului depinde de doua conventii subiective si arbitrare, care se amplifica una pe alta.