| Floreenofficial a întrebat:

Salut! La cat e cel mai bine sa te culci? Voi la cat va culcați? Mersi!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ShadowLoleris a răspuns:

Eu mă culc la ora 24, și mereu vreau să mă trezesc la 9:30! Ai mai mult de 8 ore dormite, care asta este recomandat, minim 8 ore de somn!

9 răspunsuri:
| Kaonashii a răspuns:

22-23

| Violleta2022 a răspuns:

Un copil/adolescent in crestere trebuei sa se culce la 9-10 sera si sa doarma 8-9 ore, ca anumiti hormoni vitali creierului si dezvoltarii fizice sa se poate produce.
Deci, este timpul sa mergi urgent la culcare, ca-i deja 11 noaptea si trebuia sa fii adormit pana acum.

La mine culcarea este la 10-11 noaptea si trezirea la 6-7 dimineata.
Acum este 8 dimineata, ziua de sambata (la mine in emisfera sudica) happy

| king5151 a răspuns:

Cand iti e somn

| doctorandus a răspuns:

Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.

Dap, Madrid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute. Amurgul astronomic s-a incheiat la 23:53, adica la peste o ora si trei sferturi de cand iti zicea ea sa te culci. Miezul noptii astronomic a fost la 2:16, pe 23 iunie 2022.

Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 3-4-5 dimineata(sad: nu sunt un exemplu

| Lioana a răspuns:

Ideal e sa ne culcam la orele 22. Dar eu nu reusesc sa ma culc inainte de orele 24.

| doctorandus a răspuns (pentru Lioana):

Cine a stabilit asta?

Poti cita niste studii medicale pe tema asta?

| doctorandus a răspuns (pentru Lioana):

Vezi ce stie Violleta2022? Stie de emisfera sudica.

Dar nu stie ca ora de vara a Madridului depinde de doua conventii subiective si arbitrare, care se amplifica una pe alta.

| ReddY25 a răspuns:

La 22

Întrebări similare