Nu exista numere exacte. Poti sa ai tensiune constanta de 160 un an si sa nu faci infarct, sau poti sa ai odata un puseu de tensiune si sa faci.
Cert e ca hipertensiunea necontrolata creste riscul de a face infact. Hipertensiune inseamna peste 140/90. Timp, cu cat mai mult timp ai tensiune pese 140 cu atat creste riscul. Din nou, nu exista numere exacte. Nu poti sa zici ca dupa 10 minute cu tensiune de 200 faci infact...
Sunt si alti factori externi care influenteaza asta. Doar un exemplu poate fi un cheag de sange care a ajuns intr-un anumit loc si blocheaza o vena sau o artera. De la varice se poate ajunge la asta. Tatal meu a patit asta acum 5 ani. Dar traieste si acum. Cu pastile.
Aha, mersi. Eu mereu am tensiunea peste 90, cea mare e ok nu prea sare de 140.
Imi pare rau pentru tatal tau. pentru ca stiu cum e. ma bucur ca a supravietuit. Si eu am avut in trecut un infarct, dar am avut noroc ca a fost foarte mic. Asta s-a intamplat la 20 de ani. nestiind ca sunt hipertensiv de la tatal meu. Mai exact nu luam pastile si turnam pe gat numai vodka si whiskey. Si traiesc si acum, la 41 si inca mai beau, dar nu chiar asa mult.
Ar trebui sa mergi la medic chiar si cu tensiunea asta. Ca sa fie normala ar trebui sa fie putin mai mica, probabil o sa primesti un tratament, o pastila pe zi... Mai bine tii tensiunea sub control, pentru ca dupa o varsta incepe sa creasca si daca nu o supraveghezi poate sa-ti produca neplaceri.
Imi fac toate analizele in fiecare luna ( sunt obligat) iau pastile si dimineata si seara zi de zi toata viata
Foarte bine atunci. In cazul asta pot doar sa-ti urez sanatate. Eventual sa mai reduci si din bauturile alcoolice ar fi bine, dar daca dai se pe la medic din cand in cand inseamna ca esti supravegheat, deci in regula.
Sanatate!
Joker3134 întreabă: