anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut la toți,acum câteva zile am suferit un accident, mai pe scurt am palmă drepte bubuită (nu este nimic grav îi mulțumesc lui dumnezeu) dar am 12 copci langa degetul mare+câteva răni pe degete,știe cineva cum aș putea să fac să mi se vindece mai repede rănile? fără glume proaste, sănătate la toată lumea!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, nu se poate grabii vindecarea.
Fiecare corp este diferit si unii se vindeca mai rapid decat altii.
Daca au fost rani prinse cu copci inseaman ca au fost adanci si trebuie intai sa se vindece in adancime si apoi la suprafata.
Rabdare si tutun, ca va dura ceva vreme pana se vindeca complet.

Bula
| Bula a răspuns:

Imi pare rau, dar vindecarea (la functional) a unei rani (care s-a prins cu 12 copci) va dura mult, urmand si recuperarea.
Copcile so vor scoate dupa 7-10 zile, dar vindecarea interna a ranii va dura chiar si 2-3 luni.
Doar treptat sa incerci sa soliciti degetul mare, dupa cel putin 6 saptamani de la scoaterea firelor.

Te sfatuiesc sa urmezi exact ritmul prescris de medicul chirurg, altfel risti alte noi operatii chirurgicale si scaderea drastica a capacitatii de PRINDERE cu mana accidentata!

| I0NUTA a răspuns:

Crema de galbenele si lasi ranile nebandajate.

| darrio2007 a răspuns:

De la ce ai „palmă drepte bubuită"?
Daca e de la petardă, nu mai ai sanse anul ăsta să mai bubui.

| Whitte a răspuns:

Nu poti grabi cu nimic.
Si nu forta. Ca poate faci mai rau si dureaza mai mult decat e normal.

| Gino202 a răspuns (pentru darrio2007):

Un tun cu carbid, mi-a bubuit in mana

| darrio2007 a răspuns (pentru Gino202):

Bine ca ai scapat doar cu atât. Alții au ramas fara mână.
Te grăbesti sa se vindece ca să mai poti bubui din nou, asa-i?

| Gino202 a răspuns (pentru darrio2007):

Nu dar nu vreau să stau de anul nou așa…

| darrio2007 a răspuns (pentru Gino202):

Tu nu vrei dar asta e. Trebuia sa te gandesti si la asta inainte sa bubui.