| Ponce a întrebat:

Salut la toti. Deci sa incep. Acum 2 zile am fost la un prieten, si cum suntem noi, am vrut sa ne d`am mari ridicand greutati. Am ridicat circa 60 de kg. Problema mea este ca dupa ce am ridicat, a inceput sa imi simt mana dreapta putin amortita si apoi peste 1 zi, 2 (astazi) cand ma incordez sa ma doara vena tot de la mana dreapta. Care ar fi problema?
Mentin ca eu nu stau aproape de doctor, daca aveti ceva remedii naturale sau stiu eu. (totusi daca e urgenta ma duc la medic. ) Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| gigicaaaaaaa a răspuns:

Daca te-ai dat cocos ce sa fac. Probabil e temporara durerea happy Nu e nimic grav daca simti ca doar ai amortit.

| alynutzu20 a răspuns:

E o durere temporarawinking

| alexpirvan a răspuns:

De fapt nu te doare "vena" te doare o articulatie sau un muschi...repaus cu mana aceea cateva zile apoi exercitii de miscare simple si ar trebui sa treaca... evident fara ridicari aiurea, acestea trebuind facute de la usor la greu fara exagerari.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la efort. Pune comprese reci si fa masaje usoare. Daca nu trece repede, mergi la medic sa nu fie vreun muschi rupt. Pe viitor, nu mai exagera.

| ღAndréeღ a răspuns:

Este posibilsa fi facut o intindere de muschi. Uite aici cateva sfaturi
-Odihna - imediat dupa producerea intinderii, nu ai voie sa efectuezi nici un exercitiu, nici o miscare rapida sau brusca.
-Gheata - trebuie sa fie aplicata pentru minim 20 de minute cat mai repede cu putinta dupa ce s-a produs intinderea. In urmatoarele 48 de ore este recomandat sa schimbi gheata din 4 in 4 ore. Inveleste gheata intr-un prosop pentru a preveni alte complicatii ce pot aparea la nivelul pielii
-Compresa - pune un bandaj elastic peste incheietura sau membrul afectat.
-Ridica! - tine bratul cu probleme ridicat.

Ce mai este bine sa faci?

Dupa 48 de ore foloseste comprese calde. Exercitii usoare pot fi efectuate; baile fierbinti te pot ajuta de asemenea.
Este bine sa incepi sa faci aproximativ 10 intinderi usoare, de doua ori pe zi astfel incat sa nu soliciti excesiv muschiul.
Daca ai o intindere la nivelul piciorului este recomandat sa mergi cat mai normal cu putinta, fara schiopatat. Mergi cu pasi mici si foloseste un baston daca ai senzatia ca te ajuta.
Odata ce umflatura se retrage, exerseaza pentru a recastiga flexibilitatea si puterea articulatiei.

Sper sa te ajute sa te simti mai binewinking.

| Ponce explică (pentru ღAndréeღ):

Ok, dar eu nu am mana umflata.

| ღAndréeღ a răspuns (pentru Ponce):

Orice ar fi mai bine te duci la un doctorwinking