Cate ore dormi pe noapte?
Fiindca lipsa de concetraere poate fi si de la lipsa somnului d enoapte, cand creierul nu s eodihneste si atunci nu se poate concetra.
Culcarea trebuie sa fie la 9.30 -10 seara, ca sa dormi orele de noapte, atat de vitale regenerarii creierului!
Extrem de important este sa dormi devreme, nu sa dormi dupa miezul noptii, ca atunci creierul nu poate beneficia de productia de serotonina si melatonina, de care are nevoie obligatoriu, iar aceea se produce numai cand dormim intre orele 10 sear si 2 dimineata.
Schimba-ti ritmul circadian, in care culcarea sa fie cel mai tarziu la 10 seara!
Cum a zis, in general am 7 ore de somn si cateodata apuc sa dorm si 8 ore. O sa imi fac un program strict de acum si ma voi pune la somn incepand din seara asta la ora 21:00. Multumesc foarte mult pentru sfatul acordat! Cu respect in continuare, seara frumoasa.
Extrem de important este sa adormi devreme, ca melatonina si serotonina sa se produca, iar acelea se produ numai cand dormim intre orele 10 si 2 dimineata, de aceea este vital sa dormi deja la ora 10 seara.
Din cauza stresului poate chiar inconstient pe care il ai, creierul nu mai poate functiona asa bine.Toate zilele parca sunt la fel, profesorii trag de voi ca sa nu se faca ei de râs prin judet si etc.Trebuie doar sa te pui la masa, sa iei o foaie si sa notezi toate lucrurile pe care trebuie sa le faci timp de o saptamana si toate lucrurile pe care vrei sa le faci timp de o saptamana. Astfel, regleaza-le ca sa poti face si ce iti doresti tu.De asemenea, programul intrerupt de somn nu este chiar o idee buna.Renunta la cele 2 ore de dormit dupa scoala si adauga una la somnul de noapte.
Dupa ce vi de la scoala, nu doar " mananca si apuca-te de teme"
Da, mananca si stai o ora, o ora si jumatate cu cainele/ pisica/ fratii si bucura-te putin de timp. Dupa ce ti-ai mai relaxat creierul, cred ca te vei putea focusa mai bine pe ce ai de facutt
Voi incerca de acum sa respect un program de somn si sa imi reglez somnul. Multumesc mult pentru sfaturi si timpul acordat, sper ca totul va fi bine. Cu respect! Seara frumoasa!