| AndreiCristian086 a întrebat:

Salut, ma numesc Andrei si am o problema destul de mare. Am trecut anul acesta pe clasa a 8-a si am sesizat ca am o problema de la inceputul anului. Inainte de vacanta (in clasa a 7-a) eram un copil de nota 7 sau 8 in general. Luam aceste note fara sa ma chinui prea mult la invatat deoarece retineam foarte mult din clasa explicatiile. In general in clasele 5, 6 si 7 am fost de notele 7, 8 sau chiar 9 si 10 daca ma puneam pe invatat. In vacanta nu pot sa zic ca nu am invatat, ci din contra, a fost o vacanta in care am invatat mai mult deoarece am vrut sa intru in clasa a 8-a fara goluri. Faceam subiecte de examen, exercitii din culegeri si tot asa. Dar de cand am intrat in clasa a 8 parca concentrarea mea si memorea mea s-a pierdut. Acum poate multi o sa spuneti ca e din cauza telefonului, dar nu folosesc social media cum e: Tik Tok, Instagram sau Twitter si maxim Youtube care si acela o ora maxim 2 ore. Jocurile video nu mai sunt o pasiune asa mare chiar din vara. Nu m-am mai jucat un joc video si sa ma tin de el din clasa a 7-a. In vacanta de vara ieseam mult pe afara cu prietenii mei dupa ce imi terminam temele. Am observat ca nu mai sunt concentrat dupa orele din clasa. Nu mai pot fi atent cum eram, efectiv visez cu ochii deschisi la ore. Temele in continuare le fac dar parca nu mai pot fi la fel ce concentrat la fel, si gresesc mult la exercitii banale cateodata sau gresesc in general. Dupa ce am luat un 5 la matematica si mi-a adus testul profa, am observat niste greseli foarte banale si aia a fost din cauza concetratiei care nu o mai am. Am vorbit si cu mama si ea mi-a cumparat niste pastile de concentratie si Zinc lichid de baut. Nu prea m-a ajutat dar culmea e ca am luat un 4 la chimie si dupa alt test am luat 10 si nici nu prea am invatat si nu am copiat la el. La romana am un 8, dar parca la matematica sunt praf am un 5, 6 si 4. M-am gandit ca poate am dezvoltat o forma de ADHD si cand m-am uitat la simptome, am observat ca fix simptome de ADHD am. Uit repede informatii, visez cu ochii deschisi, memorie proasta, foarte usor de distras etc. Acum nu am venit aici sa zic ca am ADHD doar ca mi se pare ca am aceste simptome si chestia ciudata e ca asta s-a intamplat dintr-o data. M-am gandit ca poate e de la somn si intr-adevar, am de obicei 7 ore sau 8 ore de somn si mai recuperez dormind vreo 2 ore cand vin de la scoala. Chiar nu stiu ce as putea avea dar vreau sa va intreb ce credeti? De ce brusc nu mai am concentratia la fel si memoria? Si daca aveti idee daca as putea suferi de ceva boala, si daca puteti sa imi recomandati ce sa fac pe viitor ca sa am aceeasi concetratie si memorie ca inainte. Daca puteti ajuta cu orice sfat va multumesc foarte mult! Cu Respect!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cate ore dormi pe noapte?
Fiindca lipsa de concetraere poate fi si de la lipsa somnului d enoapte, cand creierul nu s eodihneste si atunci nu se poate concetra.
Culcarea trebuie sa fie la 9.30 -10 seara, ca sa dormi orele de noapte, atat de vitale regenerarii creierului!

Extrem de important este sa dormi devreme, nu sa dormi dupa miezul noptii, ca atunci creierul nu poate beneficia de productia de serotonina si melatonina, de care are nevoie obligatoriu, iar aceea se produce numai cand dormim intre orele 10 sear si 2 dimineata.
Schimba-ti ritmul circadian, in care culcarea sa fie cel mai tarziu la 10 seara!

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Din cauza stresului poate chiar inconstient pe care il ai, creierul nu mai poate functiona asa bine.Toate zilele parca sunt la fel, profesorii trag de voi ca sa nu se faca ei de râs prin judet si etc.Trebuie doar sa te pui la masa, sa iei o foaie si sa notezi toate lucrurile pe care trebuie sa le faci timp de o saptamana si toate lucrurile pe care vrei sa le faci timp de o saptamana. Astfel, regleaza-le ca sa poti face si ce iti doresti tu.De asemenea, programul intrerupt de somn nu este chiar o idee buna.Renunta la cele 2 ore de dormit dupa scoala si adauga una la somnul de noapte.
Dupa ce vi de la scoala, nu doar " mananca si apuca-te de teme"
Da, mananca si stai o ora, o ora si jumatate cu cainele/ pisica/ fratii si bucura-te putin de timp. Dupa ce ti-ai mai relaxat creierul, cred ca te vei putea focusa mai bine pe ce ai de facutt

| AndreiCristian086 explică (pentru Violleta2022):

Cum a zis, in general am 7 ore de somn si cateodata apuc sa dorm si 8 ore. O sa imi fac un program strict de acum si ma voi pune la somn incepand din seara asta la ora 21:00. Multumesc foarte mult pentru sfatul acordat! Cu respect in continuare, seara frumoasa.

| AndreiCristian086 explică (pentru IL0VEDINER0):

Voi incerca de acum sa respect un program de somn si sa imi reglez somnul. Multumesc mult pentru sfaturi si timpul acordat, sper ca totul va fi bine. Cu respect! Seara frumoasa!

| Violleta2022 a răspuns (pentru AndreiCristian086):

Extrem de important este sa adormi devreme, ca melatonina si serotonina sa se produca, iar acelea se produ numai cand dormim intre orele 10 si 2 dimineata, de aceea este vital sa dormi deja la ora 10 seara.