| Drsss a întrebat:

Salut, maine urmează să dau examenul medical la ochi pentru permis, problema este ca nu prea vad clar de la distanță cand ma uit cu un ochi, dar cu amândoi vad bine... ochiul drept este cel cu care nu vad de la distanță cand celălalt e inchis...doar cu ochiul drept nu vad bine, o sa fie vreo problema? Si cam ce distanta dintre mine și acel panou cu litere?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca va fi problema, asa ca este bine sa-ti faci un control oftalmologic si eventual sa ai ochelari de vedere la distanta.

| Strepix a răspuns:

Păi si tu cum o să te descurci in trafic daca nu vezi 100%? Indiferent ca doar cu dreptul, tot reprezintă o problemă.
O sa te puna sa te uiti si cu un singur ochi. Acum zic sa te concentrezi cat mai bine si sa te chinui sa citesti ce litera este.
Si urgent, dar urgent sa te duci la un consult. Nu zic asta doar pentru siguranța ta si a participanților in trafic, dar in timp o sa se agraveze si poate nu iti vei reveni decat prin operație. Zic asta din propria experienta..am tot amânat până s-a agravat iar acum trebuie să port ochelari multi ani si o sa mi revina vederea complet doar prin operație. Multa sanatate si fii destept!

| Drsss explică (pentru Strepix):

Păi si imi va da fisa medicală?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca iti pui ochelari nu va fi nicio problema

| Strepix a răspuns (pentru Drsss):

Sanse slabe, dar poate vei vedea până la acele litere.
Incearca. Dacă nu, îți faci ochelari.

| Drsss explică (pentru Strepix):

Pai si ce distanta e? mi-a zis cineva ca sunt vreo 2 metri...si pana la urma literele nu sunt chiar asa de mici