| Flavius_Andrei_1996 a întrebat:

Salut. Nu arat ca in poza care este aici. Sunt mai gras cu nițică burtică, dar o problemuta am. Orice as manca, la orice ora, in decurs de o ora dupa ce mananc, imi vine sa ma duc la baie. Nevoile pe care le fac sunt normale, adica nu diaree, dar este putin enervant mai ales daca este nevoie sa plec la drum lung. Cateodata chiar si cand ma gandesc ca trebuie sa mananc sau ca imi este foame, ma ia burta. Ce parere aveti? Exista tratament pentru asa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Cel mai bun sfat este sa consulti un medic gastroenterolog.
Nu este tocmai normal ca dupa fiecare masa sa ai scaun si mai ales imediat dupa ce tocmai ai mancat, la doar cateva minute, este vorba de digestie si faptul ca aceasta dureaza minim 4 ore, asta ne invata la scoala, digestia este diferita in functie de alimente insa happy
La modul general trecerea alimentelor din stomac in intestinul subtire dureaza intre 6 si 8 ore.

| KovacsB a răspuns:

Scapa de burta si de grasime pentru inceput.
Adica mananca mai rar si mai putin.Si nu cauta scuze.

| Flavius_Andrei_1996 explică (pentru KovacsB):

Cel mai tare si amuzant raspuns @KovascB laughing))). Ai dreptate. Am sa incerc cat pot de mult.
Raspunsul lui @Simpatik ma ajuta enorm si o sa tin cont. Daca nu reusesc sa slabesc o sa consult un medic gastroenterolog. Multumesc.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Asa esti tu nu ai o problema este bine ca după ce maninci ai tranzit intestinal asta arata faptul ca organismul functioneaza, doar sa fi atent ce alimente iti provoaca scaun des, si sa le eviti.

| Flavius_Andrei_1996 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Multumesc @CristiDinBucuresti. O sa tin cont de aceste alimente si o sa le notez in notite.

| darrio2007 a răspuns:

Ai metabolismul rapid. Nu il deregla cu tratamente.

| Flavius_Andrei_1996 explică (pentru darrio2007):

Sigur @darrio2007. Multumesc pentru sfat. O sa incerc sa mananc mai putin si moderat.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Flavius_Andrei_1996):

Asa ar fi bine sa faci deoarece toata mincarea are Euri care sunt otravuri de care corpul incearca sa scape, si la unii se manifesta prin diaree iar la altii prin scaune dese chiar daca sunt normale, este bine ca scapi de toxine.

| Flavius_Andrei_1996 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu pot sa evaluez raspunsul tau ca nu stiu ce statut de junior am aici, nu ma pricep, dar din partea mea ai un like @CristiDinBucuresti. Multumesc

| Violleta2022 a răspuns:

Ar trebui sa ajungi la un gastroenterolog, fiindca nu este nromal sa fugi imediat la toaleta dupa ce mananci si nu te poti abtine, bacteriile din burta ta nu sunt tocmai sanatoase.
Sanatate multa!

| Flavius_Andrei_1996 explică (pentru Violleta2022):

Multumesc @Violleta2022. Daca nu reusesc sa rezolv aceasta situatie, o sa ma duc la medic. O zi faina sa aveti!

| Flavius_Andrei_1996 explică (pentru Flavius_Andrei_1996):

Pana la urma am rezolvat situatia. Totul era pe baza de stres si cateodata mancam prea multe ronțăneli (seminte, arahide in coaja etc), dar de o perioada ma simt ok. Si de Craciun a fost bine, chiar daca eram 10 persoane in casa laughing). Noroc ca avem wc si in gradina si mai ales ca a fost cald afara, cel putin la mine in sat. Va multumesc pentru raspunsuri. Toate au fost de ajutor si nu stiu daca sa ofer funda cuiva, ca pana la urma m-am folosit de toate raspunsurile. Nu ar fi corect pentru nimeni?