Problema asta e mai mult mintala decat... biologica?
Pentru a adopta un copil... nu trebuie sa-ti doresti unul. Trebuie sa-ti doresti sa ajuti un suflet. Sa aibe o viata mai buna. De obicei persoanele cu o copilarie destul de " putreda " vor sa adopte, pentru a oferi unui copil fericirea pe care nu a avut-o. Eu asa cred ca functioneaza.
Asta face diferenta dintre parinti. Unii asta vor " sa fie copilul meu. Sa arate ca unul din noi. Sa ne iubeasca doar pe noi etc." Si nu inteleg... scrie undeva ca atunci cand va creste isi va dori sa isi cunoasca " parintii "?
Nu stiu daca vorbesti de impotenta la barbat sau sterilitate feminina. Dar nu conteaza.
Iti zic eu ca il poti iubi, la fel de mult ca pe cel din sangele tau. Comparatie proasta, dar o fac oricum, e la fel ca un animal de companie, nu e al tau, dar e al tau. Ajungi sa-l iubesti foarte mult chiar si pe un copil adoptat. Pana la urma e al tau, si il iubesti, nu sunt in situatie si nu cunosc situatii, dar cred cu tarie acest lucru, te poti atasa de persoane. De ce ne-am iubi partenerii de viata altfel, ca "nu sunt ai nostri"... Eu zic ca suntai nostri, la fel si un copil adoptat. E doar o chestie de orgoliu peste care trebuie sa treci, chestia cu "nu e al meu". Sunt parinti vitregi, mame si tati, care isi iubesc mai mult copiii vitregi decat ii iubeau parintii lor adevarati. Chestia cu sange din sangele meu e o prostie.
Sa inteleg ca ai aceasta problema? Nu este nicio rusine, ba chiar poti adopta un copil, si da, cu timpul il vei iubi, chiar daca nu e al tau. Dar, la un moment dat o sa vina vremea sa ii spui adevarul. Atunci, pot e4xista anumite discutii, o sa doreasca sa isi caute parintii biologici. Sau.o sa fie recunoscator ca l-ai ajutat.
Cu fertilizarea, e mai dificil, dar4 in acelasi timp, trebuie sa cheltui mii de euro. Eu spun din ce am vazut la tv, diferite emisiuni. Unei femei din SUA, I-a trebuit 10, 000 euro ca sa continue sedintele acestea, si chiar in ultima, aproape de terminare, a ramas insarcinata. Dar, ti-am spus, este costisitor.
Ai dreptate, nu scrie nicaieri ca isi va dori sa isi cunoasca,, parintii"" desi cred ca aceasta e o incercare daca pot sa zic asa, destul de mare. Eu daca as avea un copil adoptat sau creat prin alta cale, mi-as dori sa nu vina intr-o zi si sa spuna ceva de genul,, Eu al cui sunt?"",, Cine sunt parintii mei adevarati?"" Eu poate as trai toata viata cu ideea ca intr-o zi ma va intreba asta. As putea zice ca am vazut destule cazuri la TV reale sau in filme care sunt de evitat bineinteles, nu sunt reale.
Mersi de raspuns, da sunt unele lucruri gen orgoliu peste care trebuie trecut.
>> mi-as dori sa nu vina intr-o zi si sa spuna ceva de genul,, Eu al cui sunt?""
Si crezi ca o sa fie asa mare problema sa ii spui cine sunt parintii lui adevarati daca ii cunosti sau daca intreaba? Daca o sa fie curios si suficient de matur ca sa vorbeasca cu ei probabil o sa aiba doar niste intrebari despre de ce nu l-au pastrat si l-au dat spre adoptie, dar in nici-un caz nu o sa simta ceva pentru ei, copilul o sa continue sa-si iubeasca parintii adoptivi, asta daca a fost crescut frumos. Ca poate sa fie si copil biologic care sa-si urasca parintii, iubirea copilulul nu ti-o garanteaza nimeni daca nu il cresti cum trebuie.
Cred ca nu ai inteles prea bine ce inseamna fertilizare in vitro. Nu e acelasi lucru cu inseminarea artificiala. Fertilizarea in vitro e un proces prin care spermatozoidul bărbatului, fecundează ovulul femeii în laborator. Deci e vorba tot de copilul vostru doar ca unirea spermatozoidului cu ovulul nu se intampla in timpul actului sexual ci in laborator. Fertilizarea nu intervine în complexul genetic al copilului, astfel că între fătul creat in vitro și fătul procreat natural nu apar deosebiri.