anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stie cineva daca miopia se vindeca? Am citit mai multe articole si raspunsuri dar uniI spun ca da, iar altIi ca nu.Deci care e afirmatia corecta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu se vindecă, se corectează doar prin operație dacă ești major și ai cel puțin -2.

4 răspunsuri:
| Shammal a răspuns:

O sa ai dovezi pentru ambele cazuri acum e alegerea ta pe care o sa o consideri corecta.
Eu persoanl nu vreau sa port ochelari si am cautat solutii iar una din ele este in site-ul acesta.
https://educatiavederii.ro/despre-flavius-turcanu/

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Shammal):

Și ai avut rezultate?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Miopia înseamnă lungirea globului ocular, nu văd cum ar putea să se vindece cu metode alternative.
După ce se stabilizează, se poate vindeca cu laser.
De exemplu, dioptriile sub -3 se corectează în proporție de 100%.

| Gabri3l12345 a răspuns (pentru supadeceapa):

Am fost azi la un medic oftalmolog, care se pricepe in operatii cu laser si multa lume a zis de el ca este un doctor foarte bun si mi-a zis asatongueana la 18 poti sa incetinesti semnificiativ cresterea dioptriilor (cresc odata cu varsta) purtand ochelari, sau iti pui picaturi in fiecare seara sau cea mai noua metoda sunt niste lentile care seara inainte sa adormi ti le pui pe ochi, iar dimineata vezi perfect (e cam scumpa metoda asta dar te tine un an lentilele).