anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt intr-o mare dilema : iau de 4 ani de zile Harmonet anticonceptionale.Doctora care mi le-a recomandat, dupa ce mi-a facut analizele mi-a spus ca sunt din generatie noua si ca nu trebuie sa le fac pauza decat atunci cand voi vrea copil sau doar daca ma simt rau de la ele. Dupa alti 2 ani am mers la un alt domn doctor ginecolog,mi-am facut secretia,papanicolau toate bune si frumoase la care domnul doctor mi-a spus acelasi lucru, nu iti face griji,din moment ce tu esti in regula cu sanatatea si ele nu iti afecteaza in niciun fel nu ai nevoie de pauza, daca faci pauza poti sa iti faci chiar rau si sa te dereglezi hormonal.Acum, dupa 4 ani m-am mutat la clinica medlife si doamna doctor ginecolog mi-a zis din prima fara sa ma intrebe ce anticonceptionale sunt : pfooooaaa 4 ani fara pauza, e grav, sa faci pauza imediat timp de 6 luni. Deci mi-a dat-o pe asta grea, sunt in ceata totala, eu ma simt minunat cu ele, am ciclul reglat stiu exact cand urmeaza sa-mi vina, numai am dureri atat de insuportabile, nu mai am starile acelea de nervi, mie anticonceptionalele chiar mi-au imbunatatit perioada de ciclu.Cred ca daca mai merg la alti 2 doctori aud inca 2 pareri diferite, intrebarea e..eu ce fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| liliacALB a răspuns:

Se spune ca intr-adevar, aceste medicamente nu au efecte adverse si regleaza ciclul menstrual. Din punct de vedere "firesc" sa spun asa, acestea sunt substante straine organismului, chimicale totusi. Daca as fi in locul tau nu as lua. Dar te sfatuiesc sa faci asa cum crezi tu de cuviinta. Poti avea o atitudine pasiva, asa cum ti-au spus si medicii respectivi - iei pana simti ca iti fac rau. Sau poti face un mic experiment - intrerupi pentru 3 luni sa zicem, vezi ce se intampla, dupa care reiei. In felul acesta ai posibilitatea sa simti mult mai bine ce efecte au aceste pastile asupra ta, si sa iei astfel o decizie in cunostinta de cauza. Altfel ai dreptate. nu stii ce sa mai crezi cu atatea pareri. Multa sanatate!

8 răspunsuri:
| HIldana a răspuns:

Asa e, daca te duci la doctori o sa zica lucruri diferite. Eu am luat 6 ani pilule, dar in fiecare an am facut 3 luni pauza. Pilulele fac rau la ficat. In plus avantajeaza aparitia unor boli. Mai bine sa faci pauze, iti zic asta asa, din propria experienta. Funda?

| VadTot a răspuns:

Banuiesc ca ai o oare care varsta destul de matura!
Acum pe bune si foarte serios!
Cine crezi ca ti poate da aici un raspuns Corect!
Uite eu te as sfatui sa mergi la doctori cu experienta si nu tineri care abia au terminat medicina!
iar daca tu spui ca te simti bine de la acele medicamente De sa crezi ce spune o oare care doamna doctor..bla bla! Deci probabil organismul tau sa obisnuit cu acele medicamente si le suporta bine..Deci ce motive ai avea sa le schimbi!
Dar acum sa ti mai spun si altceva..Nu prea inteleg de ce iti intoxici organismul cu atatea medicamente cand te poti proteja si altfel! Mult mai sanatos!

| SunnyDay88 a răspuns:

Te duci si-ti faci analize la sange si iti iei trigliceridele, tgo, tgp, c olesterolul, glicemia, timpul de coagulare si daca iti ies bune nu ai nevoie de pauza.

parerile doctorilor sunt impartite in ceea ce priveste pauza. asa ca cel mai bine e sa mergi la doctor sa iti faci analize si daca ies bune sa nu te stresezi degeaba.

a si fa si un ecograf intravaginal si unul abdominal la interne (asa pentru tine).

| roxyandreea a răspuns (pentru SunnyDay88):

Am facut tot ce ai enumerat tu acolo, analize de sange, ecografii etc si au iesit foarte bine toate.Multumesc de sfat

| roxyandreea a răspuns (pentru HIldana):

Multumesc pentru raspuns

| roxyandreea a răspuns (pentru VadTot):

Da am 22 de ani, am partenerul stabil, acelasi de 4 ani. Nu ma asteptam la un raspuns corect pentru ca din cate se pare nici medicii nu pot da unr aspuns corect, dar ma asteptam la niste sfaturi care sa ma ajute in decizia pe care urmeaza s-o iau.Doctorii mei sunt majoritatea peste 40-45 ani, si da consider ca ai dreptate, la acest lucru ma gandesc si eu, daca nu am absolut nicio problema, iar absolut toate analizele mi-au iesit bune consider ca organsimul imi suporta cu brio aceste pastile.Altfel de protectie nu prea cunosc, care sa ma ajute in modul in care o fac aceste anticonceptionale, prezervativul nu mi se pare o metoda destul de sigura, am folosit de 2 ori pana acum iar odata s-a rupt si odata a iesit si nici nu am realizat cand.Multumesc frumos pentru raspuns

| roxyandreea a răspuns (pentru liliacALB):

Multumesc pentru sfat, cred ca e cea mai buna solutie sa fac o mica pauza si sa vad cum reactioneaza organsimul.

| VadTot a răspuns (pentru liliacALB):

Da Multa sanatate! Cu atatea pastile va avea cu siguranta o sanatate de fierlaughing))