| Vaallyy999 a întrebat:

Sunt puțin răcit de ieri seara, iau Aspirin Plus C, întotdeauna a funcționat, încep sa iau de când apar simptome ca sa nu ma prindă răceala "calumea". Îl iau de cam 6 ori pe zi, asa ar fi limita. Fac cate 2-3 ceaiuri de fructe amestecat cu ingver, miere și lămâie. Este o chestie la farmacie, bei și te arde pe gât, iau și de asta. Mai pot lua altceva? Ma arde pe gat când înghit și mi se înfunda urechile câteodată. Duș cu apa rece? Am auzit ca țuica e buna iară în cazuri de astea, adevărat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca tot iei tot ce insiri aici ce rost mai are intrebarea ta? Dusul este o prostie. Iar tuica nu e de tine.

| ALGator a răspuns:

Răceala e cauzată de virus, pentru care nu există medicamente.
Aspirina îți mai ia năduful dar nu vindecă.
Nici vitaminele, nici citricele, nici țuica.
În schimb, organismul e cel care lucrează și trebuie ajutat cu ce-i trebuie.
Sănătate!

| DaniTDCI a răspuns:

Ai grija cum faci dus, sa nu stai in frig, lasa tu tuica ca pe tine nu te ajuta la nimic, 6 aspirine pe zi? tu esti nebun? mie imi e frica sa iau de 3 ori pe zi orice fel de medicament, eu ti-as recomanda sa te opresti de chestia asta de a lua 6 aspirine pe zi ca nu esti adult, aceea e recomandare pentru adulti, inca si pentru ei e mult, ai grija

| christall a răspuns:

Pentru gat fa gargara cu sare de mare. Un pahar de apa calduta si o jumatate de lingurita sare de mare. Mie asa mi-a trecut si am incercat de toate. Sanatate!

| GlowingShadow a răspuns:

Din experienta proprie iti pot recomanda Upsarin. Se gaseste si sub forma de praf (se dizolva in apa) si tableta (si asta se dizolva in apa). Pe mine in 2-3 zile totdeauna m-a pus inapoi pe picioare.

| Hyung17 a răspuns:

Circula ceva prin aer. Multa lume e racita si eu laughing. Si pe mine m-a durut gatul, dupa 2 zile mi-a trecut. Am baut ceai, am mancat 2-3 linguri de miere. Si am disolvat sare in apa am mi-am clatit gatul, vezi ca nu trebuie sa inghiti, trebuie sa o scupi afara. Chestia cu sarea m-a ajutat. Da tiuica poate fi mai bun ca medicamentul, daca bei putin. Eu nu am luat nici un medicament. Am mancat fructe, supa de pui fierbinte e foarte bun. si ceva cu ou. oul e bun pentru gat. dar nu stiu cum se numeste. Insanatosire sa ai!

| untu a răspuns (pentru Hyung17):

Ceva cu ou? Vrei sa spui o cana cu lapte cald cu un galbenus de ou frecat cu o lingurita de zahar (asa ca de la ness cafe)? Da, e foarte bun remediu pentru gat!