| PringAloe a întrebat:

Salut, sunt si eu curios sa vad parerea voastra, Am observat ca in momentul in care fac antrenamente (ridicari greutati) bataile inimii cresc si la 160 iar in momentul in care stau in pat, scaut etc bataile imi scad la sub 60 (50-60) cat de normal credeti ca este? eu consider ca oarecum in momentul efortului este normal sa ai valoarea aia de 150-160, nu prea stiu ce sa zic despre cealalta de sub 60 batai (nu ma simt rau, nu am stari de lesin, voma, dureri de cap etc)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pulsul de 60 este normal in repaos, la fel si cel de 160 la efort mare.
Daca dupa efort pulsul scade de la 160 la 60 in 10 minute (sau mai putin), atunci este foarte bine, inseamna ca organismul tau este bine antrenat si acomodat.

| PringAloe explică (pentru Bula):

Daa, scade repede... la fel si cum creste in momentul in care incep sa trag si sa depun efort, initial am fost la cardiolog exact pentru motivul asta pentru ca simteam ca imi bate prea tare inima, m-am informat si eu pe internet si cica in teorie este normal sa ai batai puternice in momentul in care faci efort, cat despre scadere imi scad bataile spre 60 in 5-6 minute cand efectiv nu mai fac nici-un efort(stat pe scaun, in pat ) iar in momentul in care ma ridic, ma misc bataile imi cresc la 70 +/-

| Bula a răspuns (pentru PringAloe):

La fel trebuie sa se comporte si tensiunea arteriana.winking

| GabiDumitrescu a răspuns:

Sub 60 inseamna ca ai o inima puternica si toate bune. Cei cu inima antrenata cum trebuie au pulsul in repaus si undeva spre 40...

| PringAloe explică (pentru GabiDumitrescu):

Am inteles, am auzit ca persoanele care fac sport de performanta (ciclism, inot etc) in repaus au batai mult mai joase de 50, e bine de stiut, initial imi era putina teama sa nu am o afectie precum bradicardia, insa nu ma simt rau la bataile pe care le am in repaus. sa am stari de lesin, ameteli, sau respiratie rapida.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru PringAloe):

Eu am in repaus intre 50 si 55 cand sunt odihnit. Capacitate pulmonara peste medie, ca sport fac mers pe jos vreo 10 km zilnic si niste flotari o data la doua zile (numarul e in crestere, la sfirsitul lui 2020 am plecat cu vreo 8 serii de cate 10 si acum fac 6 de 45, dar maxim legate pot sa fac peste 55. Nimic super-cardio aici, ca o paranteza.

| PringAloe explică (pentru GabiDumitrescu):

Am inteles, multumesc.

| Frank51 a răspuns:

Cu cât mai puțin în repaus cu atât mai bine. Cu cât mai mult la efort cu atât mai bine.

| PringAloe explică (pentru Frank51):

Am inteles, asta ma mai linisteste, multumesc pentru raspuns!

| RoCkKiD a răspuns:

Am auzit de un caz al unui ciclist de performanță care era atât fe antrenat încât trebuia sa se trezească seara sa exerseze pentru ca ii scădea pulsul atât de mult încât ajungea la nivele periculos de mici.

Asta a fost o paranteza, daca nu ai nici un simptom, probabil ești ok. Acel interval de 60-100 pe minut e doar o observație pe populația generală, sigur există excepții care trăiesc bine mersi cu puțin mai multe sau ceva mai puține. Eu zic ca de curiozitate sa consulți un cardiolog, macar sa iti dea niște repere pe care sa le urmărești.

| PringAloe explică (pentru RoCkKiD):

Am fost la cardiolog, el m-a gasit cu 59 batai la ECG si mi-a spus ca sunt cam mici, i-am explicat ca fac sala etc, m-am dus la cardiolog si datorita faptului ca uneori ma simteam cam obosit cand faceam antrenamentele si ca aveam impresia ca imi batea cam tare inima, m-ar fi gasit cu niste probleme la ficat si fiere (spre surprinderea mea) deoarece nu consum alcool, ce-i drept consultatia am facut-o pe data de 4, am baut de revelion destul de mult... sa fi fost asta cauza... nu stiu, sunt destul de atent la alimentatie, urmeaza zilele astea sa ma duc iar la un control.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.Incearca sa mentii un ritm echilibrat in activitatile zilnice fara sa faci pasul direct de la stat in pat (efortul minim) la ridicat greutati (care poate fi efortul maxim in functie de cat ridici tu)
Sa-ti dau un exemplu:
alerg putin 15 minute sa ma incalzesc, intru in sala fac ce am de facut cand ies nu ma asez in pat si nici invers, sar din pat la ridicat greutati, mentine o linie corecta a efortului depus de inima.scaderea fa-o treptat, urcarea tot treptat.
Mai am o varianta, daca nu sari direct din pat la ridicat greutati inseamna ca pui inima sa depuna prea mult efort cand faci sport, redu efortul, timpul si greutatea, pentru ca atunci cand stai se odihneste prea rau(daca un doctor iti spune ca acele 60 sunt prea putine pentru tine)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sper să ai 60 kg -70 kg maxim (o greutate mai mare forțează inima să slăbească, chiar să se oprească). Dacă ai peste 70 kg, te rog să diminuezi gradul de efort.

| PringAloe explică (pentru anonim_4396):

Am undeva 76kg pe stomacul gol, 1.85, procent de grasime undeva la 16%.

| RickAstley69 a răspuns:

Depinde de Cum ai măsurat bătăile inimii (pulsul) cel mai precis pentru tine este să faci totul manual, adică pui un deget pe gât pe vena pe care se simte pulsul și numeri bătăile si cronometrezi timpul. Dacă sunt aceleași rezultate, ori discută cu un medic, ori încearcă să ridici mai putine greutăți. Dacă porți ochelari de vedere cu miopie, ridicatul greutăților este interzis, deoarece riști să orbești (poate fi si asta o cauză, eu, de exemplu, port ochelari)

| PringAloe explică (pentru RickAstley69):

Exact asa mi-am masurat, pun un deget acolo, masor cate batai am in 15 secunde si inmultesc suma cu 4 si aflu cate batai am pe minut.