Că trebuie să le combini nu înseamnă că fiecare tip de carne are tipul de carbohidrați cu care să o combini. Practic și proteinele sunt carbohidrați, se construiesc din carbon, hidrogen, carboxil și aminoacizi.
Înseamnă că nu e de ajuns să mănânci doar carne, nu-ți acoperă nevoile, ai nevoie și de zahăruri (pâine, fructe, miere, tot ce conține "carbohidrați" care iarăși e o denumire greșită, zahărurile sunt o subgrupă a carbohidraților).
"Practic și proteinele sunt carbohidrați", vai de capul meu.
Dupa un asemenea comentariu, mai bine iti inchizi contul.
Uită-te la structura chimică.
M-am uitat, asta studiez ca hobby.
Arata-mi unde seamana...
Asta am învățat ca meserie.
Aveam în manual un capitol mare, Carbohidrații - structuri cu C (carbon) și H (hidrogen). La care erau subcapitole între altele zahăruri, lipide, proteine.
Deci asta nu m-a lăsat să dorm M-am uitat și în manuale în limba română. Am studiat chimia într-o limbă străină, nu în română, din cauza asta am încurcat denumirile "carbohidrat" și "hidrocarbură". Mea culpa, îmi cer scuze
Răspunsul final deci e că nu înseamnă că fiecare tip de carne are tipul de carbohidrați cu care să o combini, ci că nu e de ajuns să mănânci doar carne, proteine, ai nevoie și de alte lucruri ca și carbohidrați pentru o alimentație potrivită.
E ok, era clar ca e o confuzie
Pentru masa musculara ai nevoie: 60 % carbohidrati, 30 % proteine si 10 % grasimi.
Si pentru definire se inverseaza putin: 60-70 % proteine si restul carbohidrati.
lover123 întreabă: