| thanksforhelp a întrebat:

Știu, știu, nu aici trebuie sa ajung. Totuși, doresc o părere. Am 21 de ani. Sunt destul de ciudat. Mai pe scurt mi-e frică de boală. Problema este că eu mă stresez enorm din nimic. In ultima perioadă m-am închis foarte tare in mine, stau singur, nu prea am cu cine sa socializez. Am avut un necaz și am fost foarte supărat, stresat etc. M-am simțit rău după, evident, și am început să am diferite stări.
Le-am căutat pe internet și concluzia ar fi că am diabet. Eu nu prea consum dulce, am o greutate normală doar că stresul și frica mă rupe.
Eu sunt genul care caută orice simte pe internet și tot ce scrie acolo, aceleași stări le am.
De o săptămână mă tot gândesc la această boală. Arde sângele în mine de stres/frică.
Simptomele mele sunt: mi-e sete destul de tare, îmi este foame destul de des, aș dormi non-stop, mă doare capul, urinez cam imediat după ce beau apă. Mă gândeam și la varianta că poate sunt stresat și de asta.

Este posibil să am diabet sau totul este in capul meu?
Menționez că merg destul de des la spital și glicemia niciodată nu era o problemă. Chiar am mai fost odată la urgente cu frica că poate am diabet și bineînțeles, nu aveam nimic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Inca ceva: stii ca mental iti poti crea singur atacuri de panica?
Cred ca asta ai facut, fara sa fii bolnav!
incearca sa te relaxezi prin meditatii sau yoga, asta va ajuta.
Ori, iesi la plimbare cu bicicleta, la un fotbal cu piciorul, sau prin parc, la plimbare, ca-ti va face f bine.
Intr-adevar, statul in casa iti creaza aceste stari de panica, fiindca ai tot timpul din lume sa te autoconvingi ca esti bolnav. Stii ca ceea ce faci duce la boli mentale, nu?
Raspunsul si solutia este practicarae unui sport, ori alergatul in aer liber, ori colindatul pe bicicleta samd.

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Diabetul nu-l faci cu una cu doua!
Iar simptomele care le ai tu, le are oricine care este ipohondru.
Te asigur ca nu ai diabet!
Bei 3-4 litri de apa pe zi?
Ai grasime be burta?
Ti se face rau daca nu mananci dulce?

| thanksforhelp explică (pentru Violleta2022):

Bună.
Aici este o problemă. Eu beau foarte puțina apă pe zi. Am inceput sa am aceste stări după ce m-am documentat despre diabet. mă stresez și mi-e sete. dar și așa. Nu cred că am băut de exemplu azi nici măcar un litru de apă.
Nu am grăsime pe burta.
Mi se face rău de exemplu daca nu mănânc. Dintr-o dată tremur așa. Daca mănânc îmi revin. In general mănânc mai puțin și nu mănânc cum trebuie. Mănânc cu o frică. Am și probleme cu bila. Și ca sa evit sterile de rau. mănânc așa. chestii care nu prea țin de foame

| EduardEdu1994 a răspuns:

Cred că un neuropsihiatru te poate ajuta.

| Donsavas a răspuns:

Asta se numeste anxietate si se trateaza.

| Ineys a răspuns:

Si eu am aceleasi simptome exceptand urinatul imediat dupa ce beau apa. Acum depinde ce intelegi prin imediat, ca nu cred ca ai inghitit apa si deja ai nevoie la toaleta ( asta se intelege prin imediat ).

Intrebarea mea este, de ce e TPU plin de intrebari medicale care ar trebui puse unui expert, nu lui xXxMareBossxXx care e cu berea si tigara langa el aruncand un ochi peste TPU.

Trebuie sa votam undeva sa stergem categoria de intrebari si intrebarile pe tema asta sa fie respine, ar face un bine oamenilor.

Setea si foame iti sunt cauzate cel mai probabil din cauza unei diete proaste. Alimente sarate -> Sete. Mancare proasta, putina -> Foame.

Mai inainte am mancat o punga de napolitane de 180 de grame si 1 punga de chipsuri de 220 de grame. 400 de grame de mancare, destul de mult nu? NU, mor de foame inca si mi-e sete de la chipsuri c-au fost sarate. Sunt sigur ca daca mancam 400 de grame de mancare nu imi mai era foame, dar ce sa faci.

E ora 2 si inca sunt treaz. Normal ca maine as dormi toata ziua cand eu acum trebuia sa dorm deja de vreo 3-4 ore.

Uite ca eu nu ma mai stresez ca am diabet.

Problema ta e cel mult psihologica.

| Violleta2022 a răspuns (pentru thanksforhelp):

Nu ai diabet, in nici un caz! Lipsa hranei este probelma ta, nu diabetul
Nu te hranesti nici normal si nici sanatos, iar aasta este o problema seriosa la care ar terbuii sa lucerzi, nu sa inventezi boli, ca tu nu esti bolnav, doar nemancat,
Bila nu provoaca stari de rau, daca ai grija sa nu-i dai prajeli, grasimi, ajumaturi, tocaturi, mese neregulate si porcarii.
Invata sa mananci sanatos si respecta sa manaci 3 mese importante pe zi.
daca nu mananci oricum bila este afectata de lipsa mancarii, apoi, poti face gastrita si alte probleme metabolice care te vor afecta cu adevarat.

| thanksforhelp explică (pentru Ineys):

Nu este exclus sa fie psihologica.
Asta e culmea. Eu sunt obosit și nu fac nimic. Nu am de munca. Stau mai tot timpul in casa. Mișcare cam deloc. Mă culc la cel târziu ora 12 noaptea și totuși sunt obosit foarte tare mai mereu.

Dimineața mănânc mai puțin. Amiază și seara mănânc normal. Am trei mese pe zi+ alte gustări. Dar tot mi-e foame. De exemplu, eu dacă mănânc acum pentru amiază, peste o jumătate de oră mă simt amețit și cu foame mare. Sincer, nu știu care e situația cu vitaminele din corpul meu. Mă gândesc că poate am carența la unele.

| Ineys a răspuns (pentru thanksforhelp):

Tocmai aia e problema. Stai acasa si nu faci nimic -> miscare mai deloc. Daca stai degeaba nu inseamna ca nu trebuie sa fi obosit. Apuca-te de un sport ceva, sedentarismul nu e bun.

| Violleta2022 a răspuns (pentru thanksforhelp):

Niste analize medicale ar fi necesare, in cazul asta.

Ar trebui sa merg mâine neapărat.
Am avut azi o zi groaznică. Bineînțeles, toată ziua am stat stresat. Am mâncat mult. Probabil am arderile puternice că nu îmi imaginez. La amiază am mâncat foarte bine, după o oră am avut o stare enorm de aiurea. Ma simțeam de parcă nu am mâncat nimic. Am inceput sa tremur tot, îmi bătea inima tare și m-am panicat și mai rău. Am fugit repede sa iau ceva dulce. ce știu eu. mă gândesc poate că mi-a scăzut glicemia. nici nu mai știu ce să cred... Ai mei mă tot ceartă și zic că stau toată ziua în casa, nu fac mișcare deloc și stau și mă gândesc la boli. sunt speriat și tare mi-as dori la analize sa nu fie diabet. Tare nu îmi doresc asa ceva. am și buzele așa parcă lipicioase și un gust dulce in gură

Sărut mâna. M am întors de la analize. Am făcut la farmacie un test rapid. Părea un aparat performant. A durat puțin. M-a înțepat in deget și am așteptat. Rezultatul este 95 la glicemie. Intervalul este intre 60-110. Este cam mare dar doamna de acolo a zis că nu am diabet. Totuși, nu am mai băut apă și nu am mai mâncat de ieri. O fi așa mărișoară din cauza stresului?