| StefanMicutzu a întrebat:

a trecut o luna de cand m-am operat de varicocel (laparoscopic). Pe biletul doctorului scrie ca nu am voie efort fizic major 3-6 luni. Chiar atat dureaza refacerea? Si stie cineva riscurile daca ma reapuc de sala mai devreme? Sala de fitness e un mod de viata pentru mine, nu stiu cat ma mai pot abtine sad

Multumesc,

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Operatia de varicocel nu poate fi laparoscopica, fiindca testiculul nu e situat in abdomen (lapara) ci in scrot. Probabil ai beneficiat de o interventie minim invaziva scrotala. Recuperarea de 6 luni este foarte scurta, ar fi o prostie sa te apuci mai repede de efort, fiindca boala va recidiva si vei ajunge sa-ti pierzi testiculul. daca ai peste 50 de ani, asta poate fi ok, dar daca esti mai tanar, testiculul e important in viata ta, nu merita sa-l pierzi dintr-o tampenie.

| StefanMicutzu explică (pentru Brigaela):

Exista operatie laparoscopica (taietura este in zona apendicitei, doar ca pe partea stanga ), si din cate stiu eu recidiva se rezolva cu o a 2-a operatie chirurgicala. Astept raspunsuri.