| Gabriel_Cătălin_1974 a întrebat:

Acum am observat ca am un abces deasupra maselei de sus. Eu am avut multe probleme cu cariiele, 3 masele. Toate le-am tratat la dentist, dar una dintre ele nu am mai pus plomba pentru ca dentistul unde am fost e plecat in alta tara si am amanat de 2 luni. Nervul il am scos. Ce se poate intampla daca nu tratez aces abces si de ce s-a format? Cand mananc nu ma deranjeaza cu nimic doar daca apas pe obraz.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| octavianniss a răspuns:

Salut. Cel mai probabil intre masea si gingie este un orificiu pe unde intra mancare si bacterii. Deoarece nu poti sa cureti cu periuta in acea zona, bacteriile raman acolo si provoaca puroiul.

Acesta trebuie drenat (stors) si astfel abcesul va dispara, insa de cele mai multe ori este necesara si medicamentatie. Daca doresti sa afli mai multe detalii pe acest subiect poti consulta revista de sanatate si igiena orala http://zambaret.com

Daca nu tratezi abcesul acesta se poate mari si iti va afecta atat maseaua cat si gingia. Este ceva destul de periculor si se poate ajunge la pierderea dintelui (Cadere), insa mult mai grav, puroiul poate circula prin sange si iti poate afecta organele vitale.

Este foarte important sa mergi la medic si sa-l tratezi!

| Gabriel_Cătălin_1974 explică (pentru octavianniss):

Pot ajunge la medic tocmai joi? ce fac pana atunci

| octavianniss a răspuns (pentru Gabriel_Cătălin_1974):

Daca nu te deranjeaza atunci cand mesteci si nu apare durerea, totul e ok, insa este recomandat sa mergi. Daca ti-ai facut programare pentru joi este foarte bine!