anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU, am 15 ani abia impliniti acum cateva zile si 162, 5 inaltime (5'4 in termeni americani daca are vreo relevanta).
Am varsta osoasa de 15ani si 6 luni, si tunner 4, 7, cartilajele sunt aproximativ inchise si chestia asta ma frustreaza.
Vreau sa spun ca am inceput sa iau vintamine ca uleiul de peste si vitamina d3 prescrise de medicul endocrinolog, pe langa asta am inceput sa fac si inot.(strechingdin cand in cand)
Parintii mei au urmatoarele inaltimi : Tata-168 cm si Mama-155 cm ceea ce rezulta ca eu as avea 168 inaltimea finala.
Ce as putea face ca sa fac 173 sau macar 170? Cel mai tare ma sperie ca eu nici 168 nu cred ca o sa fac.(fratele meu are 169cm dar la tasat cocoasa pentru ca avea 172). A da si mi-am facut si o radiografie de pumn si am cartilajele aproape inchise, sa fac o radiografie si la genunchi?

Intrebari:
----------------------------------
1.CATI CM O SA MAI CRESC?
----------------------------------
2.Pana la ce varsta osoara cred oamenii?(doctorul meu spune pe internet ca pe la 17 ani se cam finalizeaza)
3. Daca imi cerste parul facial inseamna ca incepe sa se definiteze inaltimea?
4.Ati trecut prin ceva asemanator?(Va rog sa-mi povestiti cum a fost)
5.Ce as putea face sa imi accerelez cresterea in inaltime?
6.Voi pana la ce vasta ati crescut in inaltime?
7.Sala te piticeste?
8.Este adevarat ca daca ai talpa de la picior mare ai o sansa sa cresti in inaltime? (41.5-42)
9.Ce vitamine imi mai recomandati?
10.Saritul prin casa sau sa stau atarnat de o bara ajuta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Claudiu22200 a răspuns:

Stai calm crești până la 22, ani.
Mănâncă mai mult mâncare sănătoasă
Chestia cu sala, e un mit poți,avea probleme dacă, nu execuți, corect exercițiile.
Depinde de geneticul tău, părinți tai nu, prea au genetic.
Poate părinți, daca au ceva frați/surori, inalți, înalte poate te mai înalți mai mult

| Anonimus149 a răspuns (pentru Claudiu22200):

Faza e ca am fost la un doctor endocrinoloc si mi-a spus ca o sa cresc pana la maxim 17 ani dupa vasta osoasa si cartilaje, dar lent! Si nu cred ca ma voi inalta mai mult de 5 cm....Mama are niste frati mai inalti de 173 si 176, iar restul 168 si 169.Si bunicii mei erau putin mai inalti, in intre 172-176 nu sunt singur care erau inaltimile lor dar cam asa ceva, a da si am gresit inaltimile parintilor mei, ele sunt :tata-169 si mama-158 ceea ce ar rezulta 170 dupa un calcul. Eu fac inot si manac mancare de casa daca are vreo relevanta