Am avut 4 ani aproape 5 o acnee extrem de severa, mersesem la multi dermatologi, folosisem toate cremele si lotiunile posibile chiar si pastilele de care ai spus tu, toate fara efect. Apoi a inceput sa fie un tip de acnee mai moderata, nu mai aveam eruptii asa des si atat de urate ca inainte dar inca nu eram vindecata, atunci am ales sa iau Sotret si sa scap definitiv, nu am vrut sa iau atunci cand aveam acneea foarte severa pentru ca ar fi trebuit sa iau o doza mai mare si imi era cam teama.
Luam Sotret de la farmacie, se poate cumpara si fara reteta dar nu iti recomand sa iei de capul tau.
Iti recomand Sotret, e aproximativ acelasi lucru cu Roaccutane doar ca difera numele comercial, contin aceeasi substanta : isotretinoina, doar ca Sotret ar fi mai putin agresiv decat Roaccutane. Eu am folosit aproape un an, luam cate 2 pe zi, la inceput am avut un fel de iritatie mi se inrosise pielea pe fata si parea putin umflata si ma manca ingrozitor, a trecut dupa o saptamana apoi au inceput sa se vada efectele destul de repede, pielea se usuca extrem de tare, mai ales buzele, si se mentine uscata pe toata durata tratamentului ( eu foloseam crede hidratante, masti, balsam de buze), practic asta si este rolul pastilelor, iti micsoreaza glandele sebacee atat de mult incat nu mai sunt capabile sa secrete sebum, deci cosurile nu mai pot aparea.
La mine nu au aparut din nou dupa ce am terminat tratamentul, cand te apuci trebuie sa iei minim 6 luni, iar doza se calculeaza de medic in functie de greutatea ta corporala ( eu luam 2 pe zi desi ar fi trebuit sa iau 3). Daca ai luat o doza prea mica sau le-ai luat pentru o perioada prea scurta, exista probabilitatea sa reapara la cateva luni dupa ce opresti tratamentul.
Eu personal nu am avut efecte adverse cum ar fi sa imi curga sange din nas, sa am vedere incetosata, dureri de cap, probleme cu ficatul sau altele de care am auzit ca ar fi frecvente, doar o uscare excesiva a buzelor/pielii.
Efectele adverse depind de doza pe care o iei, sunt persoane care iau si 6 pastile pe zi, atunci riscul sa prezinti simptome de genul cresc.
Am avut 4 ani aproape 5 o acnee extrem de severa, mersesem la multi dermatologi, folosisem toate cremele si lotiunile posibile chiar si pastilele de care ai spus tu, toate fara efect. Apoi a inceput sa fie un tip de acnee mai moderata, nu mai aveam eruptii asa des si atat de urate ca inainte dar inca nu eram vindecata, atunci am ales sa iau Sotret si sa scap definitiv, nu am vrut sa iau atunci cand aveam acneea foarte severa pentru ca ar fi trebuit sa iau o doza mai mare si imi era cam teama.
Luam Sotret de la farmacie, se poate cumpara si fara reteta dar nu iti recomand sa iei de capul tau.
L-a folosit o prietena. A fost asa stupid, nici nu avea probleme grave
In prima luna fata ei arata atat de rau, nici macar nu avea cosuri din alea inainte. A continuat, in a doua luna fata ei arata la fel de rau, abia in a treia luna au inceput să treaca.
Avea buzele uscate
Parul ei nu se mai ingrasa si arata ca o matura
Avea fata super uscata si i se descuama. A folosit ceva creme hidratante si strugurel de buze, il folosea foarte des, la câteva minute. Era enervanta.
Nu a avut probleme de sanatate dupa
A urmat tratamentul doar 3 luni
Si a durat putin, in momentul de fata are cosuri.
A luat de capul ei?
Nu, evident. Doar ca a urmat multe tratament, doctorul nu știa ce sa mai prescrie si a ajuns acolo.
Deeaandreea9156 întreabă: