| Alexalex1000 a întrebat:

Salut TPU! Am acnee și dermatologul a recomandat iau Duac gel câteva luni și nu mi-a trecut acneea și tot îmi dau coșuri... acum m-am dus la el și mi-a recomandat rouccutane pastile, dar am auzit că îți agravează rău acneea câteva luni și eu ce fac? Nu stiu ce sa fac sa-l iau sa nu-l iau, o fi bun? Un sfat m-ar fi ajutat. Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Naavin a răspuns:

Iti recomand sa il iei. Roaccutane contine isotretinoin, un derivat al vitaminei A. Fiind liposolubil, adica se dizolva in grasime, e cel mai bine sa il iei in timpul meselor. Odata asimilat de organism, acesta creste rata diviziunii celulare la nivelul pielii, adica pielea ta se reinnoieste mult mai rapid, acest lucru intamplandu-se in mod normal la vreo 30 de zile.

Datorita faptului ca Roaccutane creste diviziunea celulara, pur si simplu scoate la suprafata pielii toate cosurile si imperfectiunile ascunse, cele microscopice sau in curs de formare. Deci, acneea se va agrava catava vreme inainte sa se vindece. Agravarea acneei in timpul tratamentului cu Roaccutane nu este permanenta. Imagineaza-ti ca aceasta se agraveaza, apoi dintr-odata incepe sa se vindece.

Chiar iti recomand Roaccutane, si eu m-am luptat si inca ma lupt cu acneea, nu am folosit Roaccutane si imi pare rau acum. Fara acest medicament, acneea grava, cum a fost a mea, trece mult mai greu si mai lent.

5 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Deci,eu am fost trecut prin acest tratament de 3 ori, din păcate.
Ce pot sa îți spun despre el e că da, in primele luni (maxim 2 luni) îți vor apărea puțin mai multe coșuri, e o reacție absolut normala, deoarece scoate toate imperfecțiunile din ten prin exfoliere constanta, adică buzele, fata, probabil și spatele (eu nu am avut treabă), mâinile se vor usca foarte mult.Atentie la nas și buze,fiindcă acolo e baiu.
Pentru a preveni uscarea excesiva a narilor îți recomand o vasilină cosmetica,iar pentru buze,te poți da tot cu vasilină sau cu strugurel.
Mai mult de atât,pe lângă asta,sa trebuiască să ai și o rutina de skin care cat de cat, adică dacă el nu ți-a recomandat ceva, poți lua un gel de curățare, ceva pentru hidratare și, nu în ultimul rând, o crema cu factor de protecție deoarece roaccutanul te face roșie la fața când iei contact cu soarele(este fotosensibil)

Că te-am introdus în lumea roaccutanului, sa îți povestesc de ce de 3 ori și nu o dată.
Pai prima oara am avut 2 decese în familie și stres și de toate și eu nu mai luasem tratament că eram complet vindecat, iar la 7 luni mi-a dat iar.
A doua oară am luat doar puțin, m-am speriat că-mi curgea sânge din nas (de asta ți-am zis și ție de vaselina sa nu pățești ce am pățit eu) și nu am mai luat vreo 6 luni iar, iar ultima oară am luat deoarece luasem prostii de pe net pentru puncte negre(sunt predispus la ele) și dandu-ma cu produsul respectiv, mi-am activat o acnee atât de urâtă încât nu ai idee. Dupa 4 luni de tratament sunt chiar ok, insa tot mai apare cate un cos.

Faza e că eu nu știam nimic se tratamentele pentru acnee și când am intrat în clasa a X a, un coleg de-al meu in clasa a IX-a era distrus rău, eu eram mic copil pe lângă el.In 10 luni de tratament el arata super ok și acum.
Deci vreau sa zic că diferă rezultatele.Nu e la toți la fel și nici reacțiile adverse nu sunt la fel.

Voiam să îți mai zic și că o să te vindeci de coșuri, insa depinde și cât de grave sunt. Daca sunt mai grave tratamentul se va întinde până în 7-8 luni, dar daca e mai ușoară maxim până în 4 luni.

Și încă un lucru și închei.
Cum funcționează aceste pastile miraculoase de fapt?
Simplu.Noi cei cu tenul gras ne confruntăm cu fata grasa. Fata asta grasa este un rezultat al glandelor sebacee care secreta acest ulei pentru a ne proteja (un fel de crema de fata),iar pastilele astea pur și simplu reduc cantitatea de ulei emis de glandele sebacee,iar odată cu asta porii nu vor mai fi înfundați, porii se vor micșora puțin, iar parul nu se va mai îngrașa așa repede(mă gândesc că ai și problema asta)
Mai mult de atât, la efecte adverse să știi că te poți confruntă și cu mătreață excesiva pe tot parcursul tratamentului, din cauză că organismul nu știe unde trebuie sa exfolieze și unde nu, așa că o va face acolo unde are posibilitatea.

Sper că te-am lămurit suficientbig grin
Fundiță?love struck

| Alexalex1000 explică (pentru Hyperion7):

Și tu îți dai seama in primele luni daca îmi ies osuma de coșuri și se activează rău acneea cum mai ies eu afara din casa? Că am văzut pe google îți agravează rău acneea

| Alexalex1000 explică (pentru Naavin):

Salut,Și tu îți dai seama in primele luni daca îmi ies osuma de coșuri și se activează rău acneea cum mai ies eu afara din casa? Că am văzut pe google îți agravează rău acneea

| Hyperion7 a răspuns (pentru Alexalex1000):

Până la urmă,ori că e gravă sau nu,tot trebuie să ieși,nu ai cum altfel.
Da,poate te vei simți puțin nașpa, însă nu ai de ales, fie iei pastilele și scapi de tot, fie nu le iei și stai toata perioada asta cu acneea asta scârboasăsad
Deci nu ai de ales, din păcate.

| dullcat a răspuns (pentru Alexalex1000):

Stiu ca suna horror si vrei sa te ascunzi in pamant, dar nu a murit nimeni din asta.Pe mine m-au lovit cosurile prin clasa a IV-a si pana in a VIII-a cand altora abia le aparea, s-a curatat de tot tenul meu.La liceu m-am distrat vreo 2 ani cu aparat dentar.Am supravietuit, mi-am gasit si prieten, viata merge inainte, stai linistit. laughing