| Sectoid a întrebat:

am calcat intr-un ac ce era prins in covor cu coltul in sus. si culmea acul nu avea varf. deci mi-a facut pernuta de la talpa praf... am dezinfectat repede cu rivanol. si cam atat. antitentanosul il aveam facut de la scoala cu cateva luni in urma.
m-i s-a umflat putin, si ma doare naspa. mai ales noaptea nici nu pot sa dorm. ce sa-i fac sa se dezumfle?, fara MEDIC!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| MariusBoy2013 a răspuns:

Daca acul nu era ruginit nu ai treaba cu antitetanosul.Si e normal sa ti se umfle ca doar ai calcat intr-un ac.
O sa se dezumfle in 2-3 zile.

| ElleAhx a răspuns:

Eu am calcat intr-o pioneza, e normal sa doara. cat despre antitetanos, nu-ti face griji, n-ai nevoie.

| Corbyy a răspuns:

Cum au spus si ceilalți membri ai TPU-ului nu este necesar antitetanus doar in cazul in care acul era ruginit. Cindecare gravnica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cate stiu eu de prin istorii mai batranesti spargeau un ou si al puneau pe unflatura.Nu am testat dar am vazut asa ceva la un prieten care s-a spart in un cui de fier.Bafta

| Sectoid explică:

Dar e posibil sa m-i se fi rupt o bucatica din ac in picior? si sa-mi fi ramas acolo?

| Sectoid explică:

E posibil sa se fi rupt vreo bucatica de ac in picior? si sa-mi fi ramas acolo? e a 3-a zi si nu a dat inapoi decat un pic. abia se observa.

| Sectoid explică (pentru ElleAhx):

Presupun ca nu t-i s-a rupt vreo bucatica de pioneza in talpa... ceea ce cred ca m-i s-a intamplat. oare e posibil sa se fi rupt vreo bucatica de ac?

| Sectoid explică:

E posibil sa se fi rupt vreo bucatica de ac si sa ramana in picior?

| ElleAhx a răspuns (pentru Sectoid):

Este foarte putin probabil sa se fii rupt vreo bucatica din ac. incearca sa folosesti baneocin. la mine a vindecat fiecare rana foarte repede.