| Doana_Danielconstantin_1999 a întrebat:

am facut un test pe net sa vad daca sufar sau nu de daltonism. A aparut ca sufar de (protanomaly) nu stiu exact ce este asa ca va cer un sfat poate ati mai auzit de acest cuvant si imi puteti da niste informati cat dureaza daca este o boala permanenta sau va trece cu timpul. multumesc TPU

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauti pe Google si gasesti raspunsul.

| Deny_Denis_2001 a răspuns:

Salut daniel, nu trebuie sa te increzi in teste online, deoarece sunt facute sa inebuneasca clienti.

Recomandarea mea este sa mergi la un medic Specialist Optical(vedere)
si sa iti faci diferite teste.
Mai jos iti explic ce e datlonismul, si cu ce se mananca.(sa zicem asa)

Daltonismul, denumit ştiinţific cecitate cromatică, este o stare patologică, o tulburare a vederii cromatice, constând în incapacitatea de a deosebi unele culori de altele (mai ales roşu si verde), deoarece fie receptorul responsabil pentru culoarea verde fie cel pentru culoarea roşie nu funcţionează deloc şi astfel persoanele văd în negru sau gri.

8% dintre bărbaţi şi 0, 5% dintre femei suferă de daltonism. Mai mult de 150 de ocupaţii profesionale (ex. giuvaergiu, căpitan de vapor, ofiţer de poliţie) nu sunt permise daltoniştilor şi practic în toate domeniile vieţii aceştia se pot găsi în situaţii defavorabile lor.

Remedieri::
Daltonismul poate fi corijat, folosind o lentilă acoperită cu un strat specific. Acest strat a fost proiectat iniţial aşa încât să schimbe spectrul luminii care îl traversează în aşa fel ca acesta să stârnească un stimul în persoana discromatopsică asemănător celui din persoana cu vedere cromatică sănătoasă. La proiectarea stratului trebuie să se aibă în vedere ca acesta să-şi exercite efectul pe lungimile de undă medie (roşie-verde), în timp ce pe lungimile de undă scurtă (albastră) efectul său să fie cât mai redus. Folosind lentilele de corecţie, daltoniştii pot să perceapă şi nuanţele cromatice pe care anterior nu le puteau observa. În 80% din cazuri daltonismul se poate corija în totalitate

Succes

| Sn4k3 a răspuns:

Clopotel laughing?

| Donsavas a răspuns:

Mergi sa te consulți cu un oftalmolog, nu te autodiagnostica cu indicații de pe internet. Acele semne de boala sunt general-valabile, nu individual-personale. Te știi cu probleme? Consultul este gratuit și de considera specialistul ca ai o problema, va găsi și soluția potrivita pentru tine, soluție care nu ți se oferă gratis de pe net.

Răspuns utilizator avertizat