| sorin2407 a întrebat:

am jucat fotbal si am calcat stramb si mi s-a umflat putin glezna.este ceva grav? sau va trece in cateva zile?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Cred ca ai o entorsa si poti sa pui gheata infasurata intr-un prosop cate 15 min la 3-4 ore, eventual pana dispare edemul. Eventual sa te ungi cu o alifie antiinflamatoare-Fastum gel si fasa elastica. Edemul se amelioreaza in cateva zile. Tine ridicata glezna pe o perna mai sus decat restul corpului. Daca edemul si echimoza(se va invinetii) dureaza mai mult de 2 saptamani se recomanda adresarea la medic.Multa sanatate!

| cypryan11 a răspuns:

Nu e grav eu de cate ori am patit asa laughing)
O sa iti treaca in 2-3 zile happydar ar fi bine sa te dai cu o crema ceva happy

| sorin2407 explică (pentru cypryan11):

E de 4 zile asa

| LoGaS a răspuns:

In vara la fel am facut si eu. Crezand ca este glezna, dar cand am ajuns acasa era umflat sub glezna spre degetul mic. La doctor mi-a zis dupa radiografie ca am metatarsianul 5 rupt (tendonul). Am tinut piciorul in ghips vreo luna. Eu zic totusi sa te duci sa-ti faca o radiografie sa fi sigur.

| Demise a răspuns:

Nu este foarte grav, poţi să masezi locul cu un unguent pentru dureri şi îţi va trece repede. Important este să nu calci prea mult cu acel picior.