| RealLWWolf a întrebat:

Am mers la un dentist si in loc sa imi curete caria de masa mi-a curata toti dintii de pietre sau ceva de genu, de atunci pana azi ma tot dor dintii din fata cand beau apa sau mananc, am incercat cu sensodyne timp de 2 luni, dar nu a functionat deloc, ma puteti ajuta?
P. S : Am 14 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Stomatologul ți-a făcut un detartraj; acest lucru trebuie făcut de două ori pe an. Altfel piatra distruge gingiile, și acestea nu se mai refac.
Dantura ta nu a devenit sensibilă doar la medic. Sensibilitatea dinților se capătă în timp, din obiceiul de a consuma alimente și băuturi prea reci sau prea fierbinți. Evenimentul neplăcut s-ar fi putut întâmpla acasă, nu neapărat la dentist.
Singurele soluții ar fi:
- să eviți tot ce este rece și tot ce este prea fierbinte;
- să folosești periuță soft sau extra soft;
- clătirea dinților cu apă rece trebuie să se facă rapid (apa să nu fie ținută prea mult în gură).
Pastele de dinți care spun că ajută la eliminarea durerilor, de fapt aceste paste sensibilizează și mai mult dantura, deoarece au o acțiune mai puternică asupra smalțului dinților. Folosește orice pastă de dinți, mai puțin acelea care spun că au efect împotriva durerii sau albirii.
Eu am avut această problemă pentru că într-o vară am mâncat foarte multă înghețată. Am rezolvat problema renunțând complet la înghețată (sunt mulți ani de când nu am mai mâncat înghețată, și nici nu-i duc dorul). Am folosit multe luni numai sensodine și colgate cu acțiune specială împotriva durerii; dar am renunțat când am văzut că acestea nu au nici măcar un efect benefic cât de mic. Nu am renunțat la periuțele soft sau extra soft (depinde ce găsesc).
De ani de zile apa beau numai de la temperatura camerei, și foarte rar rece (după cei doi ani de un astfel de tratament).
Acum mă spăl pe dinți fără durere. Și chiar dacă nu mai am deloc dureri de dinți, mă feresc pe cât posibil de orice i-ar putea afecta. Nici la detartraj nu am probleme (dureri).
Și nu cred că există un altfel de tratament împotriva durerilor de dinți, împotriva sensibilității lor.
Până la urmă, alimentele și băuturile prea reci sau prea fierbinți afectează mai tot sistemul digestiv, nu doar dinții. Stomacul trebuie să lupte să aducă alimentele și băuturile la temperatura corespunzătoare, și numai la urmă va începe digestia. Și dacă aerul rece de afară are nevoie de timp pentru ca să aducă alimentele la o temperatură potrivită, cu cât mai mult stomacul are nevoie de mai mult timp pentru a face acest lucru. Stomacul ajunge și el la sensibilitate dacă se introduce în el alimente și băuturi prea reci sau prea fierbinți.

4 răspunsuri:
| LucaBadea a răspuns:

Pai si eu am aceasta problema la 12 ani si dentistul mi-a zis ca acest lucru este normal pentru dintii mei. adica poate ca ai dintii diferiti de ai mei. poate sa fie si o coincidenta. le-ai zis parintilor?

| RealLWWolf explică (pentru LucaBadea):

Da, dar de cand dentistul mi-a facut curatarea ma doare cand beau sau mananc

| RealLWWolf explică (pentru anonimg):

Cam cat timp ti a trebuit?

| anonimg a răspuns:

Mulțumesc pentru fundă!
Nu uita că detartrajul trebuie să-l faci de două ori pe an, chiar dacă te doare. Tartrul dentar trebuie îndepărtat orice ar fi.
Sensibilitatea dentară nu va dispărea mai devreme de un an sau doi. Dar va dispărea cu siguranță dacă îți vei proteja dinții.