Salut, si eu sunt un miop, mai pe romaneste, un chior ca si voi )
Din ce stiam eu, undeva pana pe la 25 de ani trebuie asteptat.Cel putin asa mi-a zis mie medicu de familie.Acum,cate bordee, atatea obiceiuri.Multi spun,si se contrazic intre ei,medici. Apai noi? Eu spun ce auzi eu, acum ca o fi asa, sau nu? cine mai stie? Insusi corpu uman e un mister, apai sa ne apucam sa despicam firu in 4, nu facem nimic.Pe scurt, consulta 2 surse diferite, 2 medici diferiti, si atunci vei fi lamurit, sau poate si mai multi medici.Fa si tu email-uri si trimite, si cand au timp sa iti raspunda. Spunele problema ta, si aia e.
Nu te poti opera atunci ci in momentul in care se vor stabiliza dioptriile si nu vor mai creste. Din ce stiu asta nubse intampla la 18 ani.
Nu e adevarat. Si la 18 ani pot fi stabilizate dioptriile.
Foarte rar. Toate clinicile recomanda dupa 20 ani.
Dupa 21 ani se stabilizeaza dioptriile.
Eu am astigmatism miopic si mi-au crescut si dupa 25 ani in urma unui stress foarte mare deci...
Buna! Da, se poate face operația la 18 ani, eu am 19, și port ochelari iar la 18 ani vorbisem despre operație cu o doctor și mi-a spus ca odată ce am făcut 18 ani pot sa îmi fac aceasta operație dacă vreau, nu e nimic riscant, însă nu am vrut pentru ca mi-a fost mi-e frica ))))))
dobrin1019 întreabă: