| Axer a întrebat:

Salut TPU!
Am niște probleme, am 15 ani și am dureri de cap aproape zilnice și ochii ma dor destul de des am fost la un control la ochi acum 1 an și ceva și am primit ochalri de corectare a vederii durerile de cap nu au trecut în totalitate.
Am fost din nou la medicul de familie sa vad ce pot face mi-a recomandat sa fac un Tomograf pana și medicul oftalmolog mi-a recomandat sa îl fac nu vreau sa fac asa ceva delooooc!
După ce am citit pe net ca tumograful implica și niște riscuri.
Ca expunerea la aceste radiații creste riscul de cancer mai ales ca anul asta am mai făcut vreo 5 sau 6 radiografii pentru ca am avut și alte probleme care nu au leagatura cu durerile de cap.
Deci astăzi toata ziua doar la cancer și tumori la cap mam gândit.
Am cautat pe net azi de toate tipurile de cancer la cap și toate simptomele posibile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| ValentinMihai78 a răspuns:

Deci ai 15 ani și minte deloc! Ești un îndobitocit de toate minciunile de pe rețelele sociale.
OK. Nu vrei să faci conștient și să previi viitoarele probleme medicale. Nu are nimic. Când o să leșini, o să ai chiar stare comatoasă să vezi tu ce de RMN, tomografie o să ți se facă, iar apoi să vezi ce o să te certe neurologul că nu ai făcut control medical mai devreme.
A, era să uit!
Durerile de cap persistente și fără leac medical standard pot conduce la AVC, hemoragie cerebrală, deces în cel mai fericit caz și paralizie parțială sau totală.
De unde știu! Sunt trecut prin dureri de cap fără leac, am făcut RMN și mi s-a găsit problema, iau tratament de peste 15, periodic și nu am mai avut probleme medicale.

| Simpatic a răspuns:

Ce riscuri implica tomograful? crezi ca radiatiile sunt precum cele din apropierea Cernobîl in 86?

"Pacientul va fi expus la radiatii atunci cand este examinat, cu toate acestea, radiatiile sunt la un nivel optim de siguranta pentru pacient. Cel mai mare risc potential este asociat cu substanta de contrast, care este uneori folosita in scanarea CT."

https://www.medlife.ro/......je-riscuri

pentru sanatatea ta eu zic sa faci acest CT deoarece ti-a fost recomandat de medic!

| Axer explică (pentru Simpatic):

Mersi mult

| Axer explică (pentru ValentinMihai78):

Mulțumesc mult

| Simpatic a răspuns (pentru Axer):

Nu ai pentru ce!
mult curaj si sanatate!

| darrio2007 a răspuns:

Daca ar fi asa cum spui nimeni nu ar mai face tomograf. Du-te si fă-l, sa descoperi la timp daca ai alte complicatii.

| Violleta2022 a răspuns:

Ai mai pus intrebarea asta acum 3 saptamani, unde spuneai ca stai pe telefon foarte mult, deci este simplu: durerile sunt puternice din cauza oboselii ochilor si creierului, de la prea mult stat pe telefon.

Prin eliminarea telefonului scapi de durerea de ochi si cap, iar daca nu intelegi probabil ca vei ajunge in spital cand vei lesina si atunci vei intelege ca sunt situatii critice cand chiar trebuei sa elimini telefonul din viata ta.

https://www.tpu.ro/......arte-mult/