| Negrui_Tony_1998 a întrebat:

Am o intrebare:
E un defect sau avantaj sa fii psihopat?
Si ce ati alege sa aveti ca prieten : un psihopat sau sociopat?
Merci!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Donsavas a răspuns:

Sociopatia tine de antisocializare. Psihopatia este o tulburare de personalizare reprezentata de un psihotic(om ''anormal'', rup de realitate) care comite infractiuni.
Sunt atat avantaje cat si dezavantaje(in mare parte este considerat un defect pana si de cel ce are aceasta personalitate) dar tine de fiecare individ in parte cum vede acest tip de personalitate.
Eu imi doresc sa am ca si prieteni persoane deschise, nelimitate in gandire, bune si echilibrate psihic pentru a putea comunica. Sanatate iti doresc si un Paste fericit!

8 răspunsuri:
| Kogaion a răspuns:

Uneori stau si ma intreb daca e ceva gresit la mine cand citesc unele intrebari de aici. Sociopat si Psihopat sunt acelasi lucru doar ca una se mosteneste in schimb alta o dobandesti pe parcurs. Nu as alege nici unul, m-as detasa de acel "prieten" pentru ca un psihopat/sociopat sunt oameni care mint foarte mult, nu au remuscari, acum te pupa si dupa 2 secunde iti da cu ceva in cap. Deci clar e un defect.

| T0T a răspuns:

Ăia nu ar putea să îți fie prieteni.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Defect sau avantaj... Nici una nici alta. Ca in Doctor Who -prima data e funny-a doua oara e uimitor- a treia oara iti dai seama ca e cel mai periculos om din univers. Avand in vedere ca ambii termeni au doar originile diferite nu l-as alege pe nici unul.

Bula
| Bula a răspuns:

"Tot ce se aseamana, se aduna" si "Omul de la prieteni se cunoaste" - spun zicalele milenare.
Eu as alege un psihiatru, sa ajute omului.

| Andersen2k18 a răspuns:

Mai mult defect sa fii psihopat sau sociopat, nu as alege nici unu, cel mai bun remediu pentru astfel de oameni sunt Psihoterapeuti.

| KiszMy a răspuns:

Nu există nici "sociopat", nici "psihopat".

| doctorandus a răspuns:

Ai dat funda unui ignorant. Psihopat era denumirea acum iesita din uz pentru sociopat.

| Negrui_Tony_1998 explică (pentru doctorandus):

Nu aveam de unde sa stiu

Întrebări similare