| TonyStarkRO a întrebat:

Am o problema ce pe mine ma deranjeaza foarte tare. De cateva zile a inceput sa ma doara gatul. Am luat Strepsils Intensiv, Trachisan, am baut lapte cu miere, ou, etc... Si chiar nu stiu ce sa mai fac! Ma doare ingrozitor! As dori niste leacuri naturale, fara prostii luate din farmacii, asa ca va rog ajutati-ma!
Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Ceaiuri fierbinti cu miere si lamaie. Ca sa functioneze trebuie sa le bei cat de fierbinti poti si sa le bei destul de repede, in sensul ca, nu trebuie sa tii ceaiul in gura pana ajunge la temperatura gatului, ci sa ii dai drumul pe gat repede. Da, stiu, suna amuzant. Fa chestia asta de cinci, sase ori pe zi (sau chiar mai mult daca simti nevoia) si ar trebui sa iti treaca. Te va durea putin initial, insa dupa ce termini ceaiul vei vedea ca durerea se va diminua extrem de mult.

Insa eu numai cu asta ma tratez cand am dureri de gat si in doua, trei zile, imi trece. Nici mie nu imi trece durerea cu pastile.

4 răspunsuri:
| petre059 a răspuns:

Ai baut lapte cu miere, e leac natural, cel mai bine ar fi sa te duci la doctor poate ai vreo infectie si trebuie tratata cu antibiotice. Leacurile babesti ajuta dar nu mereu happy

| Aika十六 a răspuns:

Buna!
Fa gargara cu apa si sare. Pune o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi fă gargară de cel puţin patru ori pe zi. Ia o lingura de miere inainte de a te culca.
O alta varianta ar fi consumarea usturoiulu-i. Conţine alicină care ajută la omorârea bacteriilor care dau dureri în gât.
Ar mai fi o chestie, pe care o face prietena mea, acum nu stiu cat este de eficienta, ea spune ca merge. Pai ia o jumătate de lămâie, presară sare şi piper peste ea şi încearcă să o mânânci.

Insanatosire grabnica!

| TonyStarkRO explică (pentru OoBunnyoO):

Multumesc! Chiar ma simt mai bine!
Sa ai o zi buna!

| OoBunnyoO a răspuns (pentru TonyStarkRO):

Ma bucur ca a functionat. happy

O seara seara placuta si tie si mersi pentru funda.