Poti incepe prin a nu mai sta la calculator.
Daca stai la televizor sa stai la cel putin 5-6 metri distanta de el.Ti-as recomanda sa dormi putin deoarece ochiul tau este slabitm, iar muschii de la cristalini nu pot functiona la capacitate maxima si nu se poate forma imaginea clara pe retina.Te sfatuiesc sa dormi si dupa pranz si sa nu mai stai mai mult de 30 minute pe zi la calculator.
Eu zic sa nu te ascunzi dupa deget! daca ai o problema cu VEDEREA TREBUIE sa o rezolvi! ba mai mult chestia cu ochelarii n-ar trebui sa te deranjeze chiar deloc! am vazut ochelari cu lentile transparente fara dioptrii pentru persoane care vor sa para... mai inteligente! asa ca daca vei purta ochelari vei fi in trend cum se zice acum! daca vei ascunde problema aceasta, mai incolo se va agrava asa ca nu neglija si mai lasa si tu pc-ul!
Si eu port ochelari de 1 luna si ceva, nu iti face nimic, daca le spui te duc la doctor sa-ti dea niste picaturi in ochi si trebuie sa astepti iar un timp paca iti alege pupilele potrivite, depinde ce fel de probleme ai la ochii, e din cauza pc-ului ar trebui sa renunti, dar e foarte greu, eu nu am putut si am ochelari, dar nu ii porti in permanenta! doar pana iti revii adica dupa cativa ani depinde cat de prost vezi!
In functie de dioptriile pe care va trebui sa le porti, doctorul iti va recomanda o anumita pereche de lentile de contact pentru a le folosi in locul ochelarilor. Am avut o colega care a trecut de la ochelari la lentile de contact si a zis ca se simte foarte bine. Nu o sa observe nimeni ca ai probleme cu vederea si, in felul asta iti vei corecta vederea.
Ca sa rezolvi problema, va trebui sa mergi la oftalmolog, chiar daca esti in pericol sa iti rcomande ochelari. Poti purta lentile de contact daca iti repugna ochelarii, la urma urmei.
... iar ca sa poti scapa in timp de ochelari, poti folosi metoda Bates (Bates a fost un medic din prima jumatate a secolului 20).
Sunt exercitii simple, le gasesti in cartea lui Bates aici http://openlibrary.org/......t_glasses.
Aici o sa-ti descriu doar metoda Bates de spalare pe ochi, e foarte simplu de aplicat. Dimineata iti clatesti ochii inchisi de 20 de ori cu apa calda, apoi de 20 de ori cu apa rece. Seara, invers: de 20 de ori cu apa rece apoi de 20 de ori cu apa calda. Se activeaza astfel circulatia sangelui in ochi, contribuind la imbunatatirea vederii.
Ar fi bine sa ajungi la un medic oftalmolog pentru a vedea ce anume iti cauzeaza aceasta problema de vedere.
Poti recurge intre timp la cateva tipuri de exercitii pentru imbunatatirea si relaxarea privirii: http://www.i-medic.ro/......ea-vederii