| DarthNiger a întrebat:

Salut TPU, am o problema, tatal meu are nevoie de un RMN pentru genunchi la recomandarea medicului ortoped doar ca tatal meu a suferit un infarct miocardic acum mai bine de 10 ani si nu poate sa isi faca analiza RMN deoarece are stent insa mi s-a spus ca poate sa faca RMN doar daca stentul lui este din titan iar aici e problema. Nu cunosc nici eu si nici tatal meu din ce material este stentul care a fost pus si nu stiu nici cum as putea sa aflu acest lucru, am nevoie de sfaturi despre cum as putea sa aflu asta, unde sa ma interesez si cu cine sa discut? De doctorul care l-a operat nu stiu nimic insa cred ca as putea sa dau de el, credeti ca el stie acest lucru daca ma interesez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Fișa de externare o mai aveți? În fișa de externare ar trebui să specifice materialul din care este făcut stentul. Dar, cu fișa de externare luați legătura cu unitatea medicală unde s-a făcut operația și montarea stentului, spunând situația în care vă aflați, cereți informații despre materialul folosit la fabricarea stentului.

| DarthNiger explică (pentru romeo78):

Nu scrie materialul pe fisa de externare, insa o sa sun la spitalul respectiv si o sa intreb mai multe, sunt sigur ca au o arhiva cu toti pacientii, mai ales ca toata treaba asta a fost prin anul 2009, deci nu e ca si cum sa fi fost ceva prea vechi.

| romeo78 a răspuns (pentru DarthNiger):

Nu este nevoie de la spital decât să cereți detalii despre stenturile folosite în 2009.
Trebuie să aibă o arhivă de achiziții.

| Eireann a răspuns:

Teoretic medicul de familie are toate fisele si stie si ce stent are.