| DenimM a întrebat:

SAlut TPU!
Am scolioza (se cunoaste cam 20-25%), se cunoaste cam rau ca am umaru drept putin lasat in jos sad
Ce exercitii imi recomandati sa fac acasa?
FUNDA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MonicaAntoniaH a răspuns:

Si eu am scolioza si sunt sportiva de 5ani. Uite cateva exercitii pe care le practic la antrenament cat si acasa:

-Mers cu bratul drept sus, stangul pe sold se executa arcuirea bratului drept spre stangain ritmul pasilor;
-Mers cu bratul drept pe crestet, stangul pe sold, din 3 in 3 pasi se executa arcuirea trunchiului spre stanga;
-Mers cu piciorul stang pe banca de gimnastica si cel drept pe sol; mana dreapta pe crestet, stanga pe sold (pozitionare corectiva);
-Mers cu un baston asezat diagonal la spate, apucat cu mana dreapta de sus si cu stanga de jos;
-Din pozitia pe genunchi, cu sprijin pe palme, duco piciorului drept intins inapoi, inspiri, revi cu expiratie (de 10 ori)
-Extensii cu bratul stang si piciorul drept
-Cu coarda elastica, bratul stang sus dreptul in spate spatele drept tragi cu bratul stang in fata
-Mana stanga sus dreapta jos in lateral te ridici pe varfuri si indrepti spatele exact ca o balerina (de 10ori).
-Mers pe varfuri, mana stanga sus (de preferabil cu o minge de 2kg pe care o vei tine in mana stanga)
facand un drum dus si intors.

Sper sa te ajute. Pe mine cel putin ma ajuta enorm, desi sunt foarte obositoare mai ales cele cu mers si aplecare. (par usoare, dar nu e chiar asa)

| DenimM explică (pentru MonicaAntoniaH):

Imi poti da id.ul dau sau fb?

| anonim_4396 a răspuns (pentru MonicaAntoniaH):

Scuze am fost plecata. Uite facebook-ul meu: https://www.facebook.com/anto.moni.5

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| BornToBeLoved a răspuns:

Exercitiile apa
Te
Vor
Ajuta cel mai
Mult, ai nevoie
De un instructor in acest sens! Succes

| ClaudiaBM a răspuns:

In functie de gravitatea problemei, un medic sau un antrenor specializat iti poate stabili tratamentul/programul de exercitii. Nu trebuie sa faci ceea ce fac altii, ci exercitiile care te ajuta pe tine.
De asemenea exista corsete speciale care ajuta foarte mult.
In concluzie, mergi la un doctor pentru o consultatie si pentru tratament.