anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare e normal ca la 17 ani sa iti cada par din cap? nu vreau sa zic 2-3 fire ma refer ca in fiecare zi imi cade aprox 70-80 de fire... ce as putea sa fac? Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| michelia a răspuns:

Ori ai lipsa de calciu foarte mare, ori, mai bine mergi la dermatolog si iti va da un tratament (o tinctura sa te badijonezi, plus calciu oricum).
Daca iti cade doar din zona fruntii...s-ar putea sa ai o gena cu tendinta spre calvitie.

| mgtow a răspuns:

O analiza la medic sa vezi daca ai cancer, sa renunti la fixative sau geluri de par, si sa nu te speli zilnic cu sampon pe cap, dauneaza si favorizeaza la caderea scalpului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Te rog sa nu te iei dupa parerile noastre care iti pot mai rau inrautatii situatia, auzi la el cancer laughing, mergi la medicul de familie sa-ti dea trmitere la dermatologie sau unde crede de cuviinta ca este mai bine

| Stefan_Bagdan_1985 a răspuns:

Nu stiu ce sa zic, am vazut multi baieti si am si un prieten care are 19 ani si deja are chelie ca taica-su,intelegi? Si multi pe strada care am vazut la fel,aveam unu si in liceu cand eram in clasa a XI-a,deci omul incepuse sa cheleasca dintr-a noua, deci de la inceputul liceului, deja intr-a unsprezecea era chel, si cand a venit taica-su la o sedinta cu parintii, era..ghiceste...CHEL! Deci daca ai pe cineva in familie care e chel,sau care a chelit de tanar,ma refer la tata,bunic,unchi,var,stiu si eu,s-ar putea ca si tu in viitorul apropiat,ca sa chelesti la fel ca si ei! Sigurul lucru pe care il poti face e sa mergi la doctor sau la farmacie sa iti dea ceva impotriva calvitiei! Un sampon, unguent, nu stiu! Dar sa stii ca sunt cazuri cand nu trebuie neaparat sa te tragi din familie de cheliosi, ca sa chelesti neaparat, poti fii tu primul chel dintr-un lung lant de necheliosi...in fine,intelegi tu ce vreau eu sa zic! Dar nu trebuie sa fii complexat in viata de lucrul asta,pentru ca o persoana cu calvitie (chelie) nu e deloc lipsita de prestanta,din contra, daca te imbraci adecvat, mereu te tunzi scurt, frumos, poti sa stai linistit in aceasta privinta! Capu' sus!

| CrazyTeenager a răspuns:

Nu, mergi la un consult.

| lucianbv a răspuns:

Fiecare e unic in felul lui. Nu trebuie sa iti faci foarte multe griji. Asa e firea ta. Nu strica sa mergi sa vorbesti si cu un medic.

| michelia a răspuns (pentru Stefan_Bagdan_1985):

Foarte pozitiv mesajul tau happy

| SoundTHeWave a răspuns:

Cauta pe net jurnale medicale, dar din cate stiu eu media e de aprox 80 de fire pe zi(dar nu stiu varsta, oricum cred ca e normal).

| MihaiEddy93 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa te duci la medic. Mai intai spune-mi totusi daca ai parul gras sau nu si daca obisnuiesti sa iti umpli parul cu gel de par.

| razvi177 a răspuns:

Nu stiu daca este normal dar eu zis sa ai mai multa grija de el si sa folosesti un tratament pentru el RECOMANDAT DE DOCTOR DERMATOLOG

| d3javw a răspuns (pentru mgtow):

Pretene parul cade de la tratamentul care-l faci sa scapi de cancerwinking

| Annya206 a răspuns:

Doamne fereste, nu te lua dupa persoana care spune de cancer. Iti cade parul de citostratic, nicidecum de la cancer. Recomandat e sa mrg. la doctor, daca tu crezi ca iti cade foarte mult. Daca nu iti recomand un tratament folosit si te mn.care m-a ajutat. Lotiunea reneranta cu petroleum de la gerovital, samponul anticadere tot de la gerovital si serul impotriva caderii parului, su kitul pentru regenerarea parului. Deasemenea mai exista fiolele anticadere de la wella. Sau ceva mai natural... uleiul de ricin.

| FrumoasaTa a răspuns:

Ei bine o colega de clasa are aceeasi problema.Ea mi-a spus ca are un fel de ''Vitamine'' intr-o sticluta un fel de apa.In fiecare dimineata se da cu el pe cap si ajuta.Nu stiu cum se numeste.Dar iti sugerezi sa cauti prin farmacii ceva macar asemanator

| alexandruth a răspuns:

Ori bagi calciu in tine, ori te speli cu sampon special cu henna pentru caderea parului... happy

| Stefan_Bagdan_1985 a răspuns (pentru michelia):

Este? Ti-a placut asta cu prestanta,nu? Si sa stii ca nu am dat acest sfat in caterinca sau ceva,ca daca stai bine sa te gandesti,un om cu calvitie, dar daca e imbracat ok, la un costum frumos, niste ochelari frumosi, in fine...sau poate aborda stilul house-casual, daca aveam cum sa iti arat un exemplu, o poza, iti aratam.

| michelia a răspuns (pentru Stefan_Bagdan_1985):

Da, la virsta mea am aceeasi parere. Stiu destui barbati care arata mai mult decit ok si cu chelie- si o sa dau un exemplu poate exagerat: venerabilul Sean Connery.
Cind esti insa in liceu privesti mult mai dramatic situatia si mi-a placut perspectiva pe care i-ai dat-o, care este extrem de corecta si incurajatoarehappy.