| Anonim1900 a întrebat:

am si eu o problema sad deci de ceva vreme numai vad clar cu ochii deci eu de la 1 metru sau 2 vad in ceata sad am avut mai demult ochelari dar nu i-am purtat sad credeti ca este ceva grav? sad la finaluu lunii asteia trebuie sa dau si de permis... ma v-a afecta? sad vreau sa stiu daca este grava problema mea si daca se poate face ceva sad multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Merisorr a răspuns:

Da. e necesar. Iti zic din proprie experienta ca am avut dioprii de -2 si am ajuns la -2, 5 numai pentru ca nu ii purtam. Si acum port lentile de contact si e perfect! Trebuie sa iti imbunatatesti vederea, un control si o sa vezi exact ce ai happy!

7 răspunsuri:
| truerainbow a răspuns:

Buna! Daca trebuia sa porti ochelari si nu ai facut-o, probabil e o problema. Eu zic sa te duci la un control si apoi sa vezi de permis. Nu risca!
Bafta!happy

| Mariiaaaa a răspuns:

Nu cred ca este foarte grav, insa trebuie sa mergi neaparat la un control oftalmologic! Mai ales acum ca vrei sa conduci...

| OnuOnulică a răspuns:

Daca se agreveza du-te la medic.

| alex19995 a răspuns (pentru Mariiaaaa):

Asta crezi tu, din moment ce nu vezi la 2 metri in fata ochilor, este foarte clar ca sunt dioptrii mari cu + nu vede in apropiere.Cu cat dioptriile sunt mai mari cu atat ochelarii de vedere vor fi si mai scumpi.

| Frank51 a răspuns:

Du-te repede la medic, nu mai sta asa.

Adica la 2 metri vezi in ceata? E grav!

| Mariiaaaa a răspuns (pentru alex19995):

Daca nu vede la 2 metri distanta, eu cred ca este vorba de o miopie, deci dioptriile sunt cu -. Este adevarat ca ochelarii sunt scumpi, dar ca sa vezi bine faci sacrificii, mai ales in situatia lui.

| alex19995 a răspuns (pentru Mariiaaaa):

Nu se numeste miopie, la miopie nu vezi in departare, miopia se corecteaza cu lentile divergente/concave.Ce are el se corecteaza cu lentile convergente adica cu +, ar putea fi hipermetropie.In cel mai bun caz, daca o sa lase aceasta problema la nesfarsit ar sa ajunga sa nu mai vada deloc!