| xXHrun3sXx a întrebat:

Salut tpu...am si eu o problema,dese ori ma doare inima, si am luat si eu medicamente pentru inima si sa potolit un timp dar acum daca cineva ma enerveaza sau daca ma stresez ma doare si de cele mai multe ori lesin...va rog sa ma ajutati daca stit ce problema amsad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
36 răspunsuri:
evenso
| evenso a răspuns:

Trebuie sa te consulta un cardiolog, numai el poate sa te ajuta sa-ti dea un diagnostic si tratament.

| xXHrun3sXx explică (pentru evenso):

Am fost si mi-a dat niste medicamenta, dar daca ma enervez sau sunt stresat ma doare si cateodata lesin si ma trezesc in spital, deci degeaba

| evenso a răspuns (pentru xXHrun3sXx):

Atunci depinde de tine, autocontrolul este cheia, sa nu te lasi sa te enervezi si incearca sa iti faci o viata cat mai linistita fara agitatii, cauta preocupatii care te linistesc si ori de cate ori simt ca esti aproape de a te enerva sau de a te stresa refugiez in lucrurile care te calmeaza ( pe cat posibil ).

Pai intr-un singur loc ma pot refugia si acel loc este antrenamentul de MMA, acolo imi pot descarca nervii si ma pot calma daca dau la sac sau daca ma bat...

Poti sa-mi spui ce diagnostic ti-a dat medicul? daca nu e secret...

Nu e secret dar nu mai stiu pentru ca mi sau terminat acele medicamente si am aruncat cutia...

Hmmmmm pacat ca nu mai tii minte cu ce boala suferi si nu ai nici o hartie legat de asta.
Dar atunci cand medicul te-a vazut si ti-a prescris tratament, nu ti-a spus ce trebuie sa eviti? ce sport sa faci si ce nu?

Nu mi-a spus nimic...a spus doar ca o sa ma fac bine cica, dar stiu ca sufar de boala asta de cand eram mic

Ciudat este ca desi stii ca suferi de o boala de mic copil, ai uitat.
Si ciudat e si ca medicul nu ti-a spus nimic.
Nu esti curios tu totusi ce boala ai?
Daca da, mai fa o vizita la doctor.

Pai fac...dar tot acelasi raspuns il primesc,+ca abia nu de mult am aflat si eu ca am probleme la inima din nastere

Daca tu ai uitat ce boala ai din nastere, intreaba pe parintii tai, nu cred ca si ei au uitat, si daca cu aceasta boala de inima poti sa faci MMA.

Iti doresc SANATATE!

Man...MMA-u pentru mine ii toata viata aproximativ...acolo ma simt in lumea mea si uit de necazuri de cele mai multe ori

Am inteles.
Eu raman la ce am mai scris inainte.
Du-te la medic sa te consulta sa iti dea tratament daca e cazul si sa ceri parerea lui ce activitati poti face si ce nu iti recomanda.
Numai bine!

P.S. Dupa ce te duci la medic sa nu mai uiti ce boala ai ( noteaza undeva ) si sa pastrezi scrisoarea medicala si reteta.

Stai stai stai, dar mie medicul nu mi-a zis niciodata ce boala am...

Ai parinti? daca da atunci medicul sigur le-a spus lor, sau nici ei nu ti-au spus?

Pai acum sunt doar cu tatal meu pentru ca au divortat...dar si el este preocupat cu iubita lui si nu ma baga in seama deloc...si el nu mi-a zis niciodata ce am

Data viitoare cand te duci la control la medic roaga-l frumos sa-ti explica exact ce ai si sa pastrezi hartiile de la analize / consultatii / retete.

Man...i-am rugat o data sa-mi explice dar a zis ca nu trebuie eu sa stiu (sa nu ma speriu, tem, etc)si asa ca a mers a fara si i-a explicat tatei si tata nu vrea sa-mi zica despre ce este vorba

Aici pe site nimeni nu o sa-ti poate da un diagnostic, tratament.
Sfaturi ti-am dat, altceva nu pot.

Mersi oricum omule...

Cu placere.

| denymar a răspuns:

Nu as putea sa-ti raspund, ca sa nu fie gresit ce-ti spun. Discuta asta cu parintii si du-te mai intai la doctor.El te va ajuta!

| justsara a răspuns:

Efortul fizic, stresul, emoţiile puternice, anumite medicamente (inhalatoarele pentru astm şi descongestionantele), consumul de băuturi şi de alimente bogate în cafeină, consumul de alcool şi tabagismul cresc frecvenţa cardiacă chiar şi în cazul persoanelor sănătoase. Palpitaţii pot da şi unele afecţiuni, cum sunt bolile tiroidiene şi anemia, dar şi febra, schimbările hormonale asociate cu menstruaţia şi cu perioada de sarcină. Emotiile puternice pot provoca starea delesin, dar sfatul meu este sa mergi sa te consulte un medic. El este in masura sa-ti spuna care sunt cauzele si ce medicamente trebuie sa iei.

| xXHrun3sXx explică (pentru justsara):

Stai stai stai, eu nu beau, nu consum alimente bogate in cafeina, mai mult emotiile puternice de la despartirea de fosta mea iubita ma doare rau, si de atunci tot in spitale stau...deci emotiile puternice cred ca ma afecteaza

| justsara a răspuns (pentru xXHrun3sXx):

In cazul asta ar trebui sa-ti controlezi emotiile pentru ca pentru a prevenii palpitatiile trebuie sa fi linistit. Despartirea de fosta ta prietena nu e un capat de lume, inteleg ca poate nu iti este usor dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa te mai gandesti si la tine. De cate ori te cuprind emotii puternice incearca sa respiri numarand pana la zece, sa te calmezi schimband subiectul, pentru ca starile tale seamana cu atacurile de panica, iar in cazul asta cheia succesului e autocontrolul. Sper sa fie vb doar despre asta...happy

Crede-ma ca am incercat...dar mereu cand ma gandesc la ea si imi aduc aminte cum si-a batut joc de mine incep sa lacrimez si atunci incep si palpitatiile

Dar nu te mai gandi la ea, decat sa pierzi timpu facandu-ti rau mai bine ai iesi in oras cu prietenii, ai face orice altceva ce iti place sau de ce nu ai cunoaste pe altcineva. Stiu ca o sa zici ca nu poti uita felul in care te-a facut sa suferi, dar sa stii ca daca o usa se inchide se deschid altele si pentru tine. Inchide capitolul asta si ia in considerare lucrurile frumoase. happy

Mersi frumos pentru ajutor

Sper doar ca o sa poti trece mai usor peste despartirea asta. Ai grija de tine! happy

Pai si eu sper sa trec usor dar oriunde as merge tot de ea dau...

Poate si pentru ca tu vrei asta...cati ani ai daca nu sunt prea indiscreta?

13big grin

Of of dragostea asta. La varsta ta nu se pune problema unei depresii in dragoste. Ai o viata lungaaa de aici inainte ca sa iubesti si sa fi iubit. La varsta asta voi doar experimentati dragostea, dovada relatiei tale. Mult succes pe viitor in relatiile care vor urma big grin

Dar asta-i faza ca la varsta mea nu am pe nimeni apropiat...parintii nu ma baga in seama si daca o pierd pe ea atunci pierd tot in viata

De ce spui ca parintii tai nu te baga in seama. Incearca sa te apropii tu mai mult de ei si sa sa ii faci sa inteleaga ca ai nevoie de ei. Nu pot sa cred ca le esti invizibil, poate nu sunt genul de oameni care sa-si arate dragostea. Prietena ta nu inseamna totul, presupun ca mai ai si alti prieteni, gandeste pozitiv, altfel atragi ghinion big grin Schimba-ti gandirea pesimista, sunt uimita sa vad cati copii devin depresivi de la o varsta frageda.

Pai cum sati spun...ai mei au divortat, si sunt doar cu tata, si el mereu vorbeste cu iubita lui etc, si nu ma baga in seama si mereu cand vreau sa ne distram impreuna zice ca nu are timp si vorbeste cu aia