anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU,am si eu un fel de problema la testicule in ultimul timp,cam de cateva luni testiculele imi transpira in partea de jos, si miroase urat.Am 14 ani, credeti ca e de la pubertate sau e o problema de sanatate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Treci de la copilarie la adult si trebuie sa ai o igiena mai buna. Din prima zi a vietii lui si pana la 9-10 ani, copilul se spala in fiecare seara. Dupa 9-10 ani, un dus pe zi nu mai este suficient si este necesar sa te speli de doua ori pe zi, adica dimineata si seara, fara sa uiti vreodata. Tu spui, probabil in gluma, ca te speli o data la 3 zile. Banuiesc ca doar glumesti, nici tiganii de la satra nu se spala atat de rar. Un adolescent ca tine trebuie sa se spele dimineata si seara, insistand in zona genitala, axila si pe picioare (te poti sapuni de doua ori dimineata in aceste zone, daca ai impresia ca o data nu e suficient pentru igiena perfecta). De asemenea, trebuie sa iti schimbi chilotul in fiecare zi. Daca folosesti pijamale fara chilot noaptea, ele pot fi purtate doua nopti (cu conditia sa te speli bine la culcare). daca folosesti chilot noaptea, acesta trebuie schimbat in fiecare seara (nu se doarme niciodata cu chilotul in care ai fost imbracat peste zi, nici macar daca te culci o ora la pranz, intotdeauna la culcare se ia un chilot curat care se schimba la trezire). daca dupa ce respecti aceste masuri normale de igiena mai ai probleme, e posibil sa ai o infectie.

4 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

Vezi ca s-a inventat apa si sapunul, foloseste-le mai des, in special acum pe caldura, freaca ca nu se tocesc

| VladIsSimple a răspuns (pentru Felys):

Ma spal o data la trei zile.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru VladIsSimple):

Oau! Trebuie sa te speli seara si dimineata nu la 3 zile. Curaj! Si pentru o eventuala infectie mergi la doctorul de familie.

| Violleta2022 a răspuns:

A aparut o ciuperca/bacterie in zona aia, spala zona foarte bine cu apa calda si sapun de cel putin 2 ori pe zi si schimba chilotul dupa fiecare spalare.