| VasileBogdan a întrebat:

Am varsta de 17 Ani jumatate. Inaltime 1.82 si 74 KG. Sunt o fire sportiva fac sala / culturism de 2 ani. Si ma gandeam sa ma apuc de judo sau cam asa. Credeti ca as putea face sfoara/spagatul singur? Exista vreun risc? Nu l-am facut nici o data

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ramo80 a răspuns:

Exista riscuri, intindere de ligamente sau mai rau, ruptura lor. Iti trebuie o oarece mobilitate si e neaparat nevoie de exercitii de streching. Nu incerca sa faci din prima sfoara sau spagatul, intai fa incalzire si exercitiile de streching.

| nicu346 a răspuns (pentru Ramo80):

Nu ai dreptate de loc, eu tot fac judo deja de 2 ani si de la inceput nu putem face sfoara si nu aveam mobilitate, toate astea se fac cu timpul si daca vrei sa stii sfoara intra in incalzirea oricarui sportiv)

4 răspunsuri:
| Justmed a răspuns:

Da probabil ai sa mori...laughing nu poti pati nimic eventual o intindere daca nu faci incalzirea corect

| Bogdim0t a răspuns:

Poți face singur, eu am învățat fără niciun sport, dar îți trebuie răbdare. Dacă exersezi zilnic, În 1-2 luni o faci (depinde cât de flexibil ești) dar n-am înțeles de ce îți trebuie sfoara la judo? Fac judo de aproape 2 ani și nu este nevoie de ea. Oricum succes în continuare și recomand judo cu tot dragul!

| Cirstea_Marius_1978 a răspuns:

Nu se intampla nimic