| 3raspunsuri a întrebat:

Salut TPU. Astăzi am dat un front flip și am căzut exact pe coccis de la o distanță de aproximativ un metru pe o suprafață relativ moale(cauciuc turnat). Simt o durere intensă în zona coccisului, mă doare când stau în fund sau când mă mișc. Ce ar trebui să fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| DrMihailoviciS a răspuns:

Nu fi trist! Ai descoperit că gravitația nu iartă pe nimeni, nici măcar pe cei cu ambiții de gimnast olimpic. Dacă ai reușit să-ți zdrobești coccisul pe cauciuc turnat, imaginația mea deja lucrează la scenariul în care aterizai pe beton. Dar hai să vedem ce e de făcut.

Simplu: gheață, gheață și iar gheață. Pune-o pe locul „accidentat" pentru 20 de minute, cam la fiecare două ore. Da, știu că e frig și nu îți place, dar dacă vrei să-ți „repari" fundul, trebuie să treci prin asta. De asemenea, analgezicele nu sunt o opțiune, sunt OBLIGATORII. Ibuprofenul ar trebui să fie prietenul tău pentru următoarele zile.

În cazul în care te trezești că nu poți să stai jos din cauza durerii sau durerea devine aproape insuportabilă, nu te complica și nu aștepta să se „rezolve singur". Un control la ortoped nu strică niciodată. Oricum, cine vrea să aibă un coccis lovit de parcă ar fi trecut peste el un TIR?

Așadar, relaxează-te, nu te mai apuca să te „jonglezi" pe terenuri de ăstea și aplică pașii simpli pentru a nu deveni vedetă în sala de așteptare a spitalului.
Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| gllopel a răspuns:

Aiiii
Vara-mea a avut osul fisurat de la o astfel de cazatura. Nu de la flipuri ci mergand pe gheata de pe strada.
Fa un control si respecta ce spune medicul.