anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Astazi o sa abordez un subiect destul mai personal si mai delicat.

OK, sa incep. Sunt adolescent, am varsta de 14 ani,si sufar de depresie. Cazul meu cred ca e putin mai special, si cred ca sunt destui adolescenti ca mine care au probleme similare. Eu de cand ma stiu am fost considerat un bun de nimic, la scoala nu excelez la absolut nicio materie (in afara de informatica si engleza); Toti profesorii din scoala mea au aceeasi mentalitate - comunista. Viata mea personala consta in stat in casa 24/7, jucandu-ma pe PC, fiind un mare 'adept' al gaming-ului,dar sa trecem peste asta. Parintii mei nu sunt cu nimic mai presus decat profesorii mei din scoala. Tin sa precizez ca comunismul a murit,dar spiritul a ramas in tara. Eu nu sunt religios,dimpotriva,sunt ateu,iar in scoala mea cat si acasa sunt considerat un (in limita bunului simt) incult pe tema asta.
Am inceput sa fiu depresiv din mai multi factori sentimentali negativi. N-am niciun prieten bun cu care sa-mi impartasesc suferinta. Colegii mei din clasa sunt niste (in cazul asta,nici nu mai tin cont de bunul simt) prosti,retardati, cocalari, ii vad 24/7 cu instrumentul acela care graveaza autismul numit *kendama*, si tot ei imi adreseaza insulte cum ca n-am o viata sociala (ce-i drept, chiar n-am) si ca-s prost(poate). La momentul actual mi-as macelari parintii ca mi-au dat nastere. Un singur remediu pentru probleme mele cred ca ar fi sa inghit o tableta de pastile si in 24 sa devin,la propriu cat si la figurat,rece,dar mi-e prea teama, dar pe de alta parte as face-o ca stiu ca n-o sa ajung nimic util in viata asta. Daca ai vointa sa-mi comentezi, te rog sa nu-mi spui sa ma rog la Doamne-Doamne sau alte chestii inutile. Am nevoie de ajutor ASAP.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Vino-ti in fire. Pari sa te duca mintea cat de cat, nu te mai gandi la prostii. Ai un pic de rabdare, pubertatea si adolescenta sunt tare afurisite, psihologic vorbind, ti se dezvolta o multime de complexe si depresii, dar crede-ma, o sa treaca. Peste cativa ani o sa te rusinezi cand iti vei aminti de toate astea...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Spui că îţi plac informatica şi engleza. Informatica e un domeniu căutat în prezent, iar engleza se cere şi la cel mai simplu job (cu toate astea, mulţi tot nu cunosc limba). Poţi să te înscrii la olimpiada de informatică şi să te remarci/să te faci respectat dacă ai rezultate bune.

| BiancaBiu1234 a răspuns:

Sunt de aceeasi parere cu tine, orice adolescent a avut momente cand s-a simtit singur si neinteles, dar asta nu este decat un impas iar adolescenta nu este decat o etapa peste care fara sa ti dai seama o sa treci. Nu incerca sa le dai satisfactie celor cu care nu ai o relatie tocmai buna. Din contra, arata le ce poti tu De ce sa punem pe primul loc scoala ca modalitate de a lega prietenii? Sunt siguura ca sunt multe alte locuri, metode, spuneai ca te pasioneaza gaming.ul, ai putea sa te legi de asta, sunt multe spatii amenajate cu calculatoare unde tinerii merg sa se joace, mai ales ca stii limba engleza, te poate pune in legatura si cu alti impatimiti ai jocurilor din multe alte tari. Si pana la urma daca n am fi si tristi nu am sti cum este sa fim fericiti asa ca zic sa mergi mai departe increzator in tine!