| rhdjskdjjcjfjdjx a întrebat:

Salut TPU, cum se cheama acele analize in care poti vedea daca ai lipsa gen de fier, vitamine calciu etc? Sau macar exista asa ceva sa le poti vedea pe toate sau trebuie facut separat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Jus7t a răspuns:

Pai da, adica daca simti ca ceva nu e ok, este bine sa mergi si sa faci tot ce poti sa vezi ce ai si sa tratezi din timp.

8 răspunsuri:
| Yuoia a răspuns:

Se pot face mai multe analize dintr-o singura proba de sange.
Mergi la laborator si spui ce vrei. Sau ceri trimitere medicului de familie si stie el/ea ce sa insire acolo.

| Jus7t a răspuns:

Poti sa spui doctorului ca vrei sa iti faci analizele la sange pentru ca te simti slabit sau nu stiu, cred ca poti sa le faci si asa, ca ai tu chef sa vezi daca ai vreun deficit.
Insa, sa mai ceri (daca vrei, desigur) si testul 25 OH Vitamina D (VITD), sunt destul de multe persoane cu deficienta asta si nu e tocmai ok, influenteza multe.

Bafta.

| Jus7t a răspuns (pentru Jus7t):

Pentru ala de Vit D eu am fost la privat, habar nu am daca la stat e gratis or nah, dar cred ca trebuie sa fie.

| doctorandus a răspuns:

Sunt sute de analize, dacă le faci pe toate costă mii de euro. Analizele se fac și ele cu un rost.

| rhdjskdjjcjfjdjx explică (pentru Jus7t):

Mersii, am mai vb noi in privat. da nu conteaza ca e gratis sau trebuie sa platesc.

| andreikr a răspuns:

Sunt mai multe analize de bază, pe care medicul de familie ți-le poate prescrie gratuit. Doar că, există un plafon pe lună, deci vei fii programat peste 3-4 luni, depinde. Acele analize date de medicul de familie sunt gratuite și sunt destul de complexe, dar acesta poate prescrie și alte analize dacă i se pare relevant, care pot fi contra cost.

| mi25 a răspuns:

Este bine ca analizele sa fie facute be baza unei trimiteri medicale - indiferent ca sunt gratuite sau platite.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Analiză de sânge, se fac toate împreună.